29 - 06 - 2014, 16:41 | #1 (permalink) |
Çevrimdışı Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı | Gül Reçeli Mutfak : Türk Mutfağı Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri Malzemeler - 150 Gr Gül Yaprağı - 1 Adet Limon - 2 Su bardağı Su - 5 Su bardağı Toz Şeker Hazırlanışı Gül yaprakları iyice yıkanır. Bir kavanoza 1 kat gül yaprağı, 1 kat şeker şeklinde konulur. Şekerin artanı bir kenara koyulur. Kavanozun üstüne bir adet limonun suyu sıkılır. Kapağı sıkıca kapatılır ve bu vaziyette 2 gün bekletilir. 2 gün sonra kavanoz açılır. Gül yaprakları içinden alınır. Tencereye 2 bardak su ve şekerin geri kalanı kaynatılır. Gül yaprakları içine ilave edilir. Koyulaşınca ateşten indirilip soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra kavanozlara alınır. |
Seçenekler | Arama |
Stil | |
| |