29.Haziran.2014, 16:41 | #1 (permalink) |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
|
0
Gül Reçeli
Mutfak : Türk Mutfağı Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri Malzemeler - 150 Gr Gül Yaprağı - 1 Adet Limon - 2 Su bardağı Su - 5 Su bardağı Toz Şeker Hazırlanışı Gül yaprakları iyice yıkanır. Bir kavanoza 1 kat gül yaprağı, 1 kat şeker şeklinde konulur. Şekerin artanı bir kenara koyulur. Kavanozun üstüne bir adet limonun suyu sıkılır. Kapağı sıkıca kapatılır ve bu vaziyette 2 gün bekletilir. 2 gün sonra kavanoz açılır. Gül yaprakları içinden alınır. Tencereye 2 bardak su ve şekerin geri kalanı kaynatılır. Gül yaprakları içine ilave edilir. Koyulaşınca ateşten indirilip soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra kavanozlara alınır. |
|
|
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
İncir Reçeli | matEm | Reçel Tarifleri | 0 | 29.Haziran.2014 16:51 |
Ayva Reçeli | matEm | Reçel Tarifleri | 0 | 29.Haziran.2014 16:46 |
Karadut Reçeli | matEm | Reçel Tarifleri | 0 | 29.Haziran.2014 16:43 |
Şeftali Reçeli | matEm | Reçel Tarifleri | 0 | 29.Haziran.2014 16:42 |
Nefis Nar Reçeli | matEm | Reçel Tarifleri | 0 | 29.Haziran.2014 16:40 |