29 - 06 - 2014, 18:41
|
#1 |
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı | Gül Reçeli
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Malzemeler
- 150 Gr Gül Yaprağı
- 1 Adet Limon
- 2 Su bardağı Su
- 5 Su bardağı Toz Şeker
Hazırlanışı
Gül yaprakları iyice yıkanır. Bir kavanoza 1 kat gül yaprağı, 1 kat şeker şeklinde konulur. Şekerin artanı bir kenara koyulur. Kavanozun üstüne bir adet limonun suyu sıkılır. Kapağı sıkıca kapatılır ve bu vaziyette 2 gün bekletilir. 2 gün sonra kavanoz açılır. Gül yaprakları içinden alınır. Tencereye 2 bardak su ve şekerin geri kalanı kaynatılır. Gül yaprakları içine ilave edilir. Koyulaşınca ateşten indirilip soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra kavanozlara alınır. |
| |