ForumAilem
  SohbetYaz

Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol

Etiketlenen üyelerin listesi

 
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 29 - 06 - 2014, 18:39   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Cennet Hurması Reçeli




Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Hazırlanma : 30 dk
Malzemeler
- 3 Adet Cennet Hurması
- 1 Su bardağı Sıcak Su
- 2 Su bardağı Toz Şeker
Hazırlanışı
Cennet hurması (bazı bölgelerde cennet elması olarak da bilinir) reçeli yaparken dikkat edilmesi gereken nokta; cennet hurmalarının sert yani tam olgunlaşmamış olanlarından seçmemiz gerektiğidir. Cennet hurmalarını iyice yıkıyoruz. Kabuklarını soyuyoruz. Küçük küpler halinde doğruyoruz. Doğradığımız hurmaları tencereye alıyoruz. Üzerine 2 su bardağı toz şekeri gezdirerek döküyoruz. Tencerenin kapağını kapatarak 1 gece bu şekilde bekletiyoruz. Ertesi gün tencereyi ocağa alıyoruz. Üzerine 1 su bardağı sıcak su ilave edip, pişmeye bırakıyoruz. Reçel kaynayıp, kıvamı koyulaştıktan sonra ocağın altını kapatıyoruz. Reçelin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra kavanozlara dolduruyoruz. Reçeller tam soğumadan kavanozların kapaklarını kapatmıyoruz. Reçelleri güneş görmeyen, serin bir ortamda saklıyoruz.
  Alıntı ile Cevapla
 

Etiketler
cennet, hurmasi, receli


Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık