ForumAilem.Com - Paylasimin Yeni Adresi

ForumAilem.Com - Paylasimin Yeni Adresi (https://forumailem.com/index.php)
-   Reçel Tarifleri (https://forumailem.com/recel-tarifleri/)
-   -   Cennet Hurması Reçeli (https://forumailem.com/recel-tarifleri/437-cennet-hurmasi-receli.html)

matEm 29 - 06 - 2014 18:39

Cennet Hurması Reçeli
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Hazırlanma : 30 dk
Malzemeler
- 3 Adet Cennet Hurması
- 1 Su bardağı Sıcak Su
- 2 Su bardağı Toz Şeker
Hazırlanışı
Cennet hurması (bazı bölgelerde cennet elması olarak da bilinir) reçeli yaparken dikkat edilmesi gereken nokta; cennet hurmalarının sert yani tam olgunlaşmamış olanlarından seçmemiz gerektiğidir. Cennet hurmalarını iyice yıkıyoruz. Kabuklarını soyuyoruz. Küçük küpler halinde doğruyoruz. Doğradığımız hurmaları tencereye alıyoruz. Üzerine 2 su bardağı toz şekeri gezdirerek döküyoruz. Tencerenin kapağını kapatarak 1 gece bu şekilde bekletiyoruz. Ertesi gün tencereyi ocağa alıyoruz. Üzerine 1 su bardağı sıcak su ilave edip, pişmeye bırakıyoruz. Reçel kaynayıp, kıvamı koyulaştıktan sonra ocağın altını kapatıyoruz. Reçelin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra kavanozlara dolduruyoruz. Reçeller tam soğumadan kavanozların kapaklarını kapatmıyoruz. Reçelleri güneş görmeyen, serin bir ortamda saklıyoruz.


Forum Saati: 09:04. Zaman dilimi GMT +3 olarak ayarlanmıştır.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

NETGUC İNTERNET HİZMETLERİ