ForumAilem
  SohbetYaz

Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol

Etiketlenen üyelerin listesi

 
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 27 - 06 - 2014, 16:17   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Karpuz Pekmezi Nasıl Yapılır?


Özellikle Burdur, Denizli ve Afyon bölgesinde yapılan karpuz pekmezi, kansere karşı savaş açıyor.
Karpuz; içeriğindeki beta karoten, sitrolin, C vitamini ve likopen sayesinde tüm kanser türlerine karşı vücudu korurken, pek çok kanser türünün tedavisinde de destekleyici rol oynuyor.
Karpuz pekmezi tarifi:
Kapuzlar erkenden toplanır, içi kaşıkla oyularak odun ateşinde ısıtılan bakır kazanlara atılarak kaynatılır.
Karpuzun katı kısmı çekirdeklerinden ayrıldıktan sonra alınır, süzek bezlerinin üzerine aktarılır. Süzekten süzülen karpuz suyu toplanarak tekrar kaynatılır.
Kaynadıkça karıştırılan karpuz suyu pekmez kıvamına gelene kadar karıştırılır.
Kıvamı koyulaşınca ateşten indirilir ve soğumaya bırakılır.
  Alıntı ile Cevapla
 

Etiketler
karpuz, nasil, pekmezi, yapilir



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık