24 - 06 - 2015, 17:09 | #1 (permalink) |
Çevrimdışı -įŞįñə qəŁįŕŚə Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı | Beyin Çorbası
MALZEMELER 2 ½ lt et suyu (10 bardak) 125 gr un (1 bardak) 2 yemek kasigi tepeleme tereygi veya margarin 2 adet koyun beyni ½ demet maydanoz tuz Terbiyesi: 3 adet yumurta sarisi ½ kahve fincani limon suyu ½ bardak su YAPILIŞ TARİFİ 1-Beyinleri soguk suya birakin. Üzerindeki zari çikartip suyla atese koyup haslayin. Soguduktan sonra findik büyüklügünde dograyin. 2-Unla yagi çorba tenceresinde biraz kavurun. Kalan beyin ve et suyunu azar azar ekleyip yedirin.10 dakika sonra da beyinlerle tuzu koyun. 3-Terbiyesini hazirlayip çorbaya karistirin. Üzerine kiyilmis maydanoz serpin. |
Seçenekler | Arama |
Stil | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Bal Kabağı Çorbası | Ezqi | Çorbalar | 0 | 24 - 06 - 2015 17:17 |
Beyin | Kovboy | Fıkra | 0 | 22 - 06 - 2015 16:36 |
Ayran çorbası | Sare | Sulu Yemekler | 0 | 30 - 07 - 2014 18:37 |
Sebze Çorbası | Sare | Sulu Yemekler | 0 | 30 - 07 - 2014 18:32 |
Mercimek Çorbası | Sare | Sulu Yemekler | 0 | 30 - 07 - 2014 18:28 |