![]() |
![]() |
![]() | #1 |
Çevrimdışı -įŞįñə qəŁįŕŚə ![]() ![]() | Beyin Çorbası MALZEMELER 2 ½ lt et suyu (10 bardak) 125 gr un (1 bardak) 2 yemek kasigi tepeleme tereygi veya margarin 2 adet koyun beyni ½ demet maydanoz tuz Terbiyesi: 3 adet yumurta sarisi ½ kahve fincani limon suyu ½ bardak su YAPILIŞ TARİFİ 1-Beyinleri soguk suya birakin. Üzerindeki zari çikartip suyla atese koyup haslayin. Soguduktan sonra findik büyüklügünde dograyin. 2-Unla yagi çorba tenceresinde biraz kavurun. Kalan beyin ve et suyunu azar azar ekleyip yedirin.10 dakika sonra da beyinlerle tuzu koyun. 3-Terbiyesini hazirlayip çorbaya karistirin. Üzerine kiyilmis maydanoz serpin. |
![]() |
![]() |
Etiketler |
beyin, corbasi |
| |