![]() |
![]() |
|
![]() | #1 |
Çevrimdışı ![]() ![]() | Yeşil sos MALZEME ;1 LİTRE 50 gram Su teresi 100 gram Ispanak 20 gram Maydanoz 20 gram Taze tarhun otu 20 gram Taze soğan 900 ml Mayonez YAPILIŞI ;Bir etncereye sebzeleri haşlayacak kadar su koyup bir taşım kaynatın.Su teresi,ıspanak,maydanoz,tarhun otu ve taze soğanı kaynar suya atın.1 dk ön haşlamaya tabi tutun.Haşlandıktan sonra sebzeleri soğuk sudan geçirin.Sebzelerin fazla suyunu elinizle sıkın.Sebzeleri parçalara bölüp,ince bir süzgeçten veya robottan geçirerek püre yapın.Püreye mayonezi ilave edip servise sunun. NOT ; BU SOS SOMON VE ALABALIK YANINDA SERVİS EDİLEBİLİR. |
![]() |
![]() |
Etiketler |
sos, yesil |
| |