Konu: Yeşil sos
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02 - 08 - 2014, 10:55   #1 (permalink)
Çevrimdışı
Sare Konuyu Baslatan
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Yeşil sos


MALZEME ;1 LİTRE

50 gram Su teresi 100 gram Ispanak

20 gram Maydanoz 20 gram Taze tarhun otu

20 gram Taze soğan 900 ml Mayonez



YAPILIŞI ;Bir etncereye sebzeleri haşlayacak kadar su koyup bir taşım kaynatın.Su teresi,ıspanak,maydanoz,tarhun otu ve taze soğanı kaynar suya atın.1 dk ön haşlamaya tabi tutun.Haşlandıktan sonra sebzeleri soğuk sudan geçirin.Sebzelerin fazla suyunu elinizle sıkın.Sebzeleri parçalara bölüp,ince bir süzgeçten veya robottan geçirerek püre yapın.Püreye mayonezi ilave edip servise sunun.

NOT ; BU SOS SOMON VE ALABALIK YANINDA SERVİS EDİLEBİLİR.
  Alıntı ile Cevapla