02 - 08 - 2014, 10:49 | #1 (permalink) |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
|
Soğan sosu
MALZEME ; 1 LİTRE
50 gram Margarin 600 gram Soğan ince dilimlenmiş 200 ml SU 800 ML Beşamel sos 100 ml Çiğ krema 1 Çay kaşığı tuz 1 Çimdik karabiber YAPILIŞI ;Derin bir tavada margarini ve soğanları ve suyu koyun.Üzerini kapatın ve soğanlar yumuşayıp, su tamamen buharlaşıncaya kadar pişirin.Beşamel sosu ilave edip karıştırın ve bir taşım kaynatın.Ateşten alın.Kremayı ekleyip ,tuz ve biberi ekleyip karıştırın. NOT ;BU SOS ÇOK KOYU KIVAMDAOLUP,GENELLİKLE FIRINDA KIZARTILMIŞ KOYUN ETLERİNİN YANINDA SERVİS OLUNUR |
|
|
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Yumurta sosu | Sare | Soslar | 0 | 02 - 08 - 2014 10:57 |
Remulad sosu | Sare | Soslar | 0 | 02 - 08 - 2014 10:54 |
şeytan sosu | Sare | Soslar | 0 | 02 - 08 - 2014 10:50 |
Bolognese Sosu | Sare | Soslar | 0 | 31 - 07 - 2014 19:29 |
Avcı Sosu | Sare | Soslar | 0 | 31 - 07 - 2014 17:36 |