29.Haziran.2014, 16:51 | #1 (permalink) |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
|
0
İncir Reçeli
Mutfak : Karadeniz Yemekleri Etnik : Laz Yemek Tarifleri Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri Porsiyon : 12 Hazırlanma : 90 dk Malzemeler - 1 Kg İncir - Yarım Adet Limonun Suyu - 1 Su bardağı Su - 1 Kg Toz Şeker Hazırlanışı İncirler yıkanır. Kabukları soyulur ve tencereye dizilir. Şeker ve bir bardak su ve incirler ilave edilerek, ocağın altı kısılarak ateşe konulur. Kaynamaya başladıktan sonra meyveler yumuşayıp, şerbet koyulaşınca (30 dakika kadar) 1 yemek kaşığı limon ilave edilip, altını kapatılır. |
|
|
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
15.06.2015 Günün Şarkısı Enbe Orkestrası & İlyas Yalçıntaş - İncir | aSpeNDos | Günün Şarkısı | 0 | 15.Haziran.2015 10:43 |
Karadut Reçeli | matEm | Reçel Tarifleri | 0 | 29.Haziran.2014 16:43 |
Gül Reçeli | matEm | Reçel Tarifleri | 0 | 29.Haziran.2014 16:41 |