29 - 06 - 2014, 18:51
|
#1 |
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı | İncir Reçeli
Mutfak : Karadeniz Yemekleri
Etnik : Laz Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Porsiyon : 12
Hazırlanma : 90 dk
Malzemeler
- 1 Kg İncir
- Yarım Adet Limonun Suyu
- 1 Su bardağı Su
- 1 Kg Toz Şeker
Hazırlanışı
İncirler yıkanır. Kabukları soyulur ve tencereye dizilir. Şeker ve bir bardak su ve incirler ilave edilerek, ocağın altı kısılarak ateşe konulur. Kaynamaya başladıktan sonra meyveler yumuşayıp, şerbet koyulaşınca (30 dakika kadar) 1 yemek kaşığı limon ilave edilip, altını kapatılır. |
| |