ForumAilem.Com - Paylasimin Yeni Adresi
  SohbetYaz



Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 29.Haziran.2014, 16:44   #1 (permalink)
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
You can not vote!
0
You can not vote!

Portakal Kabuğu Reçeli



Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Hazırlanma : 30 dk
Malzemeler
- Yarım Adet Limonun Suyu
- 1 Kg Portakal
- 400 ml Su
- 1 Kg Toz Şeker
Hazırlanışı
Portakal kabuklarını yaklaşık 2.5-3 parmak kalınlığında soyun ve sıkıca rulo yaparak açılmaması için kürdan ile tutturun. Portakal kabuklarını büyük ve derin bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ile doldurarak kaynatın ve suyunu dökün. Acılığının gitmesi için bu işlemi 4 kez tekrarlayın. Son olarak yumuşayıncaya kadar haşlayın. Ayrı bir tencerede 400 ml su ile şekeri kaynatın. Portakal kabuklarını ekleyerek 15-20 dakika pişirin. Limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatın ve ocaktan alarak soğumaya bırakın. Kürdanları çıkarttıktan sonra kavanoza doldurun. Servis yapın. Portakal kabuğu reçeli artık hazır, afiyet olsun.
  Alıntı ile Cevapla

Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Saç dökülmesine karşı ceviz kabuğu kürü Esra Saç Bakımı 0 10.Temmuz.2015 22:04
Portakal halkalı kek aShk Kekler,Kurabiyeler,Pastalar 0 06.Temmuz.2014 23:39
Karadut Reçeli matEm Reçel Tarifleri 0 29.Haziran.2014 16:43
Şeftali Reçeli matEm Reçel Tarifleri 0 29.Haziran.2014 16:42
Gül Reçeli matEm Reçel Tarifleri 0 29.Haziran.2014 16:41