Konu
:
Portakal Kabuğu Reçeli
Tekil Mesaj gösterimi
29 - 06 - 2014, 16:44
#
1
(
permalink
)
Çevrimdışı
matEm
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Portakal Kabuğu Reçeli
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Hazırlanma : 30 dk
Malzemeler
- Yarım Adet Limonun Suyu
- 1 Kg Portakal
- 400 ml Su
- 1 Kg Toz Şeker
Hazırlanışı
Portakal kabuklarını yaklaşık 2.5-3 parmak kalınlığında soyun ve sıkıca rulo yaparak açılmaması için kürdan ile tutturun. Portakal kabuklarını büyük ve derin bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ile doldurarak kaynatın ve suyunu dökün. Acılığının gitmesi için bu işlemi 4 kez tekrarlayın. Son olarak yumuşayıncaya kadar haşlayın. Ayrı bir tencerede 400 ml su ile şekeri kaynatın. Portakal kabuklarını ekleyerek 15-20 dakika pişirin. Limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatın ve ocaktan alarak soğumaya bırakın. Kürdanları çıkarttıktan sonra kavanoza doldurun. Servis yapın. Portakal kabuğu reçeli artık hazır, afiyet olsun.
Kullanıcı Adı : matEm
Açık Profil bilgileri
matEm nickli üyeye özel mesaj gönderin
matEm - Daha fazla Mesajını bul