29.Haziran.2014 | #1 (permalink) |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
|
Nefis Nar Reçeli
Mutfak : Türk Mutfağı Usta : Oktay Usta Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri Hazırlanma : 30 dk Malzemeler - 1 Tatlı kaşığı Limonun Suyu - 3.5 ( 7/2 ) Su bardağı Nar Suyu - 1.5 ( 3/2 ) Su bardağı Nar Tanesi - 3 Su bardağı Toz Şeker Hazırlanışı Taze hazırladığımız nar suyunu tencereye boşaltıyoruz. Üzerine şekeri boşaltıyoruz. Tencereyi ocağa alıyoruz. Kaynamaya bırakıyoruz. Şeker eriyip, nar suyunun üzerinde köpükler oluşmaya başladıktan sonra kaşıkla köpükleri alıyoruz. Daha sonra tencereye taze ayıkladığımız nar tanelerini ilave ediyoruz. 1 tatlı kaşığı limon suyunu nar reçelinin üzerine ekliyoruz. Nar reçelini 20 dakika kadar kısık ateşte kaynamaya bırakıyoruz. Reçel kıvamını alıp, koyulaştıktan sonra ocağın altını kapatıyoruz. Nar reçeli soğuduktan sonra kavanozlara dolduruyoruz. Kapaklarını sıkıca kapattıktan sonra serin bir ortamda muhafaza ediyoruz. Afiyet olsun |
Seçenekler | Arama |
Stil | |
|
|
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Nefis Profiterol | Queen Warrior | Tatlılar | 0 | 09.Temmuz.2015 03:37 |
Nefis Tiramisu | Queen Warrior | Tatlılar | 0 | 09.Temmuz.2015 03:32 |
Karadut Reçeli | matEm | Reçel Tarifleri | 0 | 29.Haziran.2014 19:43 |
Şeftali Reçeli | matEm | Reçel Tarifleri | 0 | 29.Haziran.2014 19:42 |
Gül Reçeli | matEm | Reçel Tarifleri | 0 | 29.Haziran.2014 19:41 |