![]() |
![]() |
![]() | #1 |
Çevrimdışı -įŞįñə qəŁįŕŚə ![]() ![]() | Makarna için Sebzeli Domates Sosu Tarifi 2-3 yemek kaşığı Tereyağı 150 g Salam, sosis 150 g Küçük et parçaları 200 g Domates salçası 2 kg Taze domates (kabukları soyulmuş, blenderden geçirilmiş) 50 g Sıvı yağ (1/4 su bardağı) 50-70 g Un 1 litre Beyaz fond (fond de veau) (5 su bardağı) 15-20 g Tuz 10 g Karabiber (yeni çekilmiş) Mirepoix: 100 g Havuç 100 g Soğan 50 g Kereviz 2 diş Sarımsak (soyulmadan iki veya dörde bölünmüş) 1 dal Kekik 1 adet Defne yaprağı Uygun bir sos kabında, salam sosis ve et tereyağı ile kavrulur. Mirepoix doğranmış soğan, havuç, kereviz, sarımsak, kekik ve defne yaprağı ilave edilerek kavurmaya devam edilir. Domates salçası ilave edilir, biraz da salça ile kavrulur, domates suyu konulup karıştırılır. Sıvı yağ ile un ayrı bir tavada sarımsı renkte kavrularak karışıma ilave edilir. Hızla kaynayınca kadar karıştırılır. Şeker, tuz, karabiber ilave edilir. Beyaz fond soğuk olarak konur, kaynayıncaya kadar karıştırılır. Ateş azaltılır. Ağzı kapatılır. Hafif hafif 1,5 – 2 saat kaynatılır. Süzgeçten geçirilir, lezzet kontrolü yapılır. Tekrardan ocağa konularak, homojen görünüm alması sağlanır. Hemen kullanılır veya uygun kaplara konularak saklanır. Not: Domates bulunmadığı zaman salça iki katına çıkarılarak kullanılabilir. Et suyu yoksa su ile daha hafif hazırlanabilir. "‘Mirepoix"’in yanı sıra bouquet garnie de kullanılabilir. Ölçü azaltılarak daha azı, daha kısa sürede hazırlanabilir. |
![]() |
![]() |
Etiketler |
domates, makarna, sebzeli, tarifi |
| |