ForumAilem
  SohbetYaz
Yükleniyor... | Hava durumu yükleniyor...

Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol

Etiketlenen üyelerin listesi

 
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 20 - 09 - 2015, 13:26   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Yufka Çanağında Nohut


Yufka Çanağında Nohut

Malzemeler:
3-4 su bardağı haşlanmış nohut
300 gr. konserve mısır
10-12 adet kornişon turşu (isteğe bağlı)
1/2 demet maydanoz ( demet küçük ise bir demette kullanabilirsiniz)
1/2 demet dereotu
1/4 demet taze nane
1/2 demet yeşil soğan
tuz
zeytinyağı
limon suyu
nar ekşisi

Çanak için:
2 adet yufkadan yaklaşık 12-13 adet kase çıkıyor.

Yapılışı:
2 yufkayı üst üste koyuyoruz. Orta boy çorba kasesinin ağız kısmıyla şekil belirleyip yuvarlak bir şekilde kesiyoruz. Kestiğimiz yufkaları 2 kat olarak kızgın ve bol yağa düzgünce koyuyoruz ve hemen kepçeyle tam ortasını bastırıp kızarana kadar kepçeyi kaldırmıyoruz. Diğer yufkaları da aynı şekilde kızartıp salata için bekletiyoruz.Önceden haşlandığımız nohuta yeşillikleri doğruyoruz. Daha sonra sosunu da ekleyip servis için yufka kaselerine pay ediyoruz.
  Alıntı ile Cevapla
 

Etiketler
canaginda, nohut, yufka



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık