![]() |
Yufka Çanağında Nohut Yufka Çanağında Nohut Malzemeler: 3-4 su bardağı haşlanmış nohut 300 gr. konserve mısır 10-12 adet kornişon turşu (isteğe bağlı) 1/2 demet maydanoz ( demet küçük ise bir demette kullanabilirsiniz) 1/2 demet dereotu 1/4 demet taze nane 1/2 demet yeşil soğan tuz zeytinyağı limon suyu nar ekşisi Çanak için: 2 adet yufkadan yaklaşık 12-13 adet kase çıkıyor. Yapılışı: 2 yufkayı üst üste koyuyoruz. Orta boy çorba kasesinin ağız kısmıyla şekil belirleyip yuvarlak bir şekilde kesiyoruz. Kestiğimiz yufkaları 2 kat olarak kızgın ve bol yağa düzgünce koyuyoruz ve hemen kepçeyle tam ortasını bastırıp kızarana kadar kepçeyi kaldırmıyoruz. Diğer yufkaları da aynı şekilde kızartıp salata için bekletiyoruz.Önceden haşlandığımız nohuta yeşillikleri doğruyoruz. Daha sonra sosunu da ekleyip servis için yufka kaselerine pay ediyoruz. |
Forum Saati: 20:59. Zaman dilimi GMT +3 olarak ayarlanmıştır. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
NETGUC İNTERNET HİZMETLERİ