ForumAilem.Com - Paylasimin Yeni Adresi
  SohbetYaz



Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 27 - 06 - 2014, 12:47   #1 (permalink)
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Çiğ Börek




Malzemeler

Kıyma (200 gram)
Yoğurt (2 çorba kaşığı)
Un (5 su bardağı)
Su (1 su bardağı)
Sıvıyağ (1 su bardağı)
Tuz (1 tatlı kaşığı)
Karabiber (1 tatlı kaşığı

Püf Noktası

Malzemeye ek olarak domates ve soğan da ilave edebilirsiniz.

Adım Adım Pişirme

1-Derin çukur bir kaba 2 çorba kaşığı yoğurt, 4 su bardağı un ve 1 su bardağı suyu koyup iyice yoğurun. Bir miktar unu tezgaha serpin. Unlu tezgaha bir sıkımlık hamuru koyun. Koyduğunuz hamurları iyice yuvarlayın. .

2- Bir kapta 200 gr. kıymaya 1 tatlı kaşığı karabiber ve 1 tatlı kaşığı tuzu serpin. Hepsini birlikte iyice yoğurun.

3- Tezgahı tekrar unlayıp hamurları merdane ile açın. İçine hazırladığınız malzemeyi yeterince koyun. Hamurun kenarlarını bir tabak yardımıyla kesin. Parmaklarınızla ucunu şekillendirin. 1 çay bardağı sıvıyağı tavada kızdırın. Börekleri yağda 2-3 dakika çevirerek kızartın. Kızarttığınız börekleri içine kağıt havlu serdiğiniz bir tabağa alın.
  Alıntı ile Cevapla

Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
çiğ börek (eskişehir) Sare Kekler,Kurabiyeler,Pastalar 0 06 - 08 - 2014 09:03
Patatesli börek Sare Börekler 0 06 - 08 - 2014 08:51
Karnıyarık börek Sare Börekler 0 06 - 08 - 2014 07:20
Kaşarlı börek Sare Kekler,Kurabiyeler,Pastalar 0 05 - 08 - 2014 22:15
Sebzeli Tavuklu Börek aSpeNDos Kekler,Kurabiyeler,Pastalar 0 27 - 06 - 2014 12:48