Konu
:
Çiğ Börek
Tekil Mesaj gösterimi
27 - 06 - 2014, 12:47
#
1
(
permalink
)
Çevrimiçi
aSpeNDos
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Çiğ Börek
Malzemeler
Kıyma (200 gram)
Yoğurt (2 çorba kaşığı)
Un (5 su bardağı)
Su (1 su bardağı)
Sıvıyağ (1 su bardağı)
Tuz (1 tatlı kaşığı)
Karabiber (1 tatlı kaşığı
Püf Noktası
Malzemeye ek olarak domates ve soğan da ilave edebilirsiniz.
Adım Adım Pişirme
1-Derin çukur bir kaba 2 çorba kaşığı yoğurt, 4 su bardağı un ve 1 su bardağı suyu koyup iyice yoğurun. Bir miktar unu tezgaha serpin. Unlu tezgaha bir sıkımlık hamuru koyun. Koyduğunuz hamurları iyice yuvarlayın. .
2- Bir kapta 200 gr. kıymaya 1 tatlı kaşığı karabiber ve 1 tatlı kaşığı tuzu serpin. Hepsini birlikte iyice yoğurun.
3- Tezgahı tekrar unlayıp hamurları merdane ile açın. İçine hazırladığınız malzemeyi yeterince koyun. Hamurun kenarlarını bir tabak yardımıyla kesin. Parmaklarınızla ucunu şekillendirin. 1 çay bardağı sıvıyağı tavada kızdırın. Börekleri yağda 2-3 dakika çevirerek kızartın. Kızarttığınız börekleri içine kağıt havlu serdiğiniz bir tabağa alın.
Kullanıcı Adı : aSpeNDos
Açık Profil bilgileri
aSpeNDos nickli üyeye özel mesaj gönderin
aSpeNDos´nin Web Sitesini ziyaret edin
aSpeNDos - Daha fazla Mesajını bul