06.Ağustos.2014 | #1 (permalink) |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
|
çiğ börek (eskişehir)
Malzemeler:
- 10 kahve fincanı un, - 2 yemek kaşığı zeytinyağı, - 2 yemek kaşığı yoğurt, - 1 adet yumurta, - 1 yemek kaşığı sirke, - Tuz, - 2 su bardağı sıvıyağ, İçi için : - 1/2 kg. yağsız dana kıyma, - 1 adet soğan, - Tuz, karabiber. Yapılışı: Soğanı rendeleyip tuz ve karabiberle iyice karıştırın. 1 kahve fincanı su ilave edin. Unun ortasını açıp yoğurt, zeytinyağı, yumurta, sirke ve tuzu ilave edip hamuru yoğurun. Ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp 20 dakika dinlendirin. Unlu hamur tahtası üzerinde 18-20 cm. çapında açın. Açtığınız yuvarlak hamurun bir tarafına kıymalı harçtan ilave edip diğer tarafı ile kapatın. Kenarını ruletle çıkartın. Kızdırılmış sıvıyağda her iki tarafını kızartın. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun. |
Seçenekler | Arama |
Stil | |
|
|
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Eskişehir Nüfusu 2015 Kaçtır? | aSpeNDos | İç Anadolu Bölgesi | 0 | 22.Haziran.2015 10:59 |
Patatesli börek | Sare | Börekler | 0 | 06.Ağustos.2014 11:51 |
Karnıyarık börek | Sare | Börekler | 0 | 06.Ağustos.2014 10:20 |
Kaşarlı börek | Sare | Kekler,Kurabiyeler,Pastalar | 0 | 06.Ağustos.2014 01:15 |
Çiğ Börek | aSpeNDos | Kekler,Kurabiyeler,Pastalar | 0 | 27.Haziran.2014 15:47 |