![]() |
çiğ börek (eskişehir) Malzemeler: - 10 kahve fincanı un, - 2 yemek kaşığı zeytinyağı, - 2 yemek kaşığı yoğurt, - 1 adet yumurta, - 1 yemek kaşığı sirke, - Tuz, - 2 su bardağı sıvıyağ, İçi için : - 1/2 kg. yağsız dana kıyma, - 1 adet soğan, - Tuz, karabiber. Yapılışı: Soğanı rendeleyip tuz ve karabiberle iyice karıştırın. 1 kahve fincanı su ilave edin. Unun ortasını açıp yoğurt, zeytinyağı, yumurta, sirke ve tuzu ilave edip hamuru yoğurun. Ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp 20 dakika dinlendirin. Unlu hamur tahtası üzerinde 18-20 cm. çapında açın. Açtığınız yuvarlak hamurun bir tarafına kıymalı harçtan ilave edip diğer tarafı ile kapatın. Kenarını ruletle çıkartın. Kızdırılmış sıvıyağda her iki tarafını kızartın. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun. |
Forum Saati: 12:58. Zaman dilimi GMT +3 olarak ayarlanmıştır. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
NETGUC İNTERNET HİZMETLERİ