ForumAilem.Com - Paylasimin Yeni Adresi
  SohbetYaz



Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 15 - 07 - 2014, 08:59   #31 (permalink)
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Cevap: Köpek Irkları


Bloodhound


Temel Özellikleri
Bloodhound, uzun yüzü, sarkık kulakları ve kırışık derisi ile güçlü bir tazıdır. Yüzündeki sarkık deri Bloodhound'a mağrur, ama hüzünlü bir ifade verir. Yüzündeki kırışıklıkların koku partiküllerini burna kanalize ettiği söylenir.

Bloodhound yeterince egzersiz imkanı sağlandığında apartman dairesinde de yaşayabilir. Orta büyüklükte bir bahçe gereksinimlerini karşılayacaktır.

Bloodhound koşmaya bayılır ve bol egzersize gereksinimi vardır. Ancak ilginç bir koku yakalarsa sizi dinlemesini sağlamakta güçlük çekebilirsiniz. Tam erişkin olmadan eklemlerine ekstra stres yükleyen egzersizlerden kaçınılmalıdır.

Kısa tüyleri temiz ve bakımlı tutmak için tüm gereken haftalık fırçalamalardır. Kulakların içi sık sık kontrol edilip temizlenmelidir. Bloodhound'ların bazı insanlara hoş gelmeyen belirgin bir köpek kokusu vardır.

Neler Yapar?
Bloodhound kibar, sabırlı, asil ve sevgi dolu bir köpektir. çocuklarla arası mükemmeldir. Tamamen iyi huylu bir arkadaştır. Bu köpekler çocukların üzerine tırmanmasına izin vererek öylece yerde yatabilir. Ancak köpeğe karşı adil olmak için çocukların bu sabırlı arkadaşı çok sıkıştırmamasını sağlamak gerekebilir.

Gençken oldukça enerjik ve bağımsızdır. Disiplinli ancak yumuşak bir eğitim gerekir. İnatçı olabilir. Bu ırkın sahipleri eğitim sırasında tecrübe ve bol sabıra ihtiyaç duyar. En önemlisi tutarlı olmaktır. Bu köpekler asık suratla neler elde edebileceklerini bildiklerinden bunu sonuna kadar kullanmak isteyebilirler. Fazla itaat beklenmemelidir.

Doğal olarak kibar hayvanlar olmalarına rağmen kendilerine has bir düşünme tarzları vardır. İtaat etmektense kendi başlarının dikine gitmeyi tercih ederler. Erkekler 1-2 yaşından önce olgunlaşmaz. Bu dönemde uygun yönlendirme ve kontrolle mükemmel bir köpeğe dönüşürler.

Bazı Bloodhound'lar çekingendir. Bu nedenle erken yaşta sosyalleştirme çok önemlidir. Nadiren saldırganlaşır. Bazen aynı cinsiyetteki köpeklerle kavga etme eğiliminde olsalar da insanları çok severler.

Bazıları eve sahipleri yokken kimseyi sokmaz. Bazısı ise iyi bekçi köpeğidir. Bloodhound'un uluma eğilimi vardır. Her yeri ve her şeyi koklama ve iz peşinde evden uzaklaşma gözlenebilir. Bu ırk bir haftalık izleri bile takip edebilme yeteneğine sahiptir. öylesine kararlıdır ki 100 mil boyunca izi takip ettiği olmuştur.

Bloodhound dünya çapında ünlü bir iz sürme köpeğidir. Bloodhound'un bulduğu izler mahkemelerde delil olarak kabul edilmektedir. çevresi çitlerle çevrili bir bahçede olmazsa ilginç bulduğu bir koku peşinden alıp başına gidebileceğinden sürekli kontrol altında tutulmalıdır.

Tarihçesi
Bu ırk en az bin yıllıktır. Belçika'daki St. Hubert ke---sıs---lerince mükemmelleştirilmiştir. Daha sonra Normanlarca İngiltere'ye oradan da Amerika'ya götürülmüştür.

Ayrıca Flemish Tazısı olarak da bilinir. Dünya çapında Amerikan Coonhound, İsveç Jura Tazıları, Brezilya Fila Brasileiro, Bavyera Dağ Tazısı ve pek çok benzer köpek ırkı kökenini bu ırktan alır. Bugün tüm Bloodhound'lar siyah ve ten rengi ya da kızıldır; ancak Orta çağlarda diğer tek renklerde de mevcuttular. Orta çağ Avrupa'sında var olan beyaz tipine Talbot Tazısı denmekteydi.

Bloodhound avı öldürmektense onu bulmayı amaçlar. Av hayvanları, kayıp kişiler, suçlular ve kaçak kölelerin izlerinin sürülmesinde kullanılmışlardır. Bu gün bu ırk hem iz sürücü hem de eşlik eden bir köpek olarak kullanılmaktadır. Yumuşak huylu olsa da itaat eğitiminde pek başarılı değildir.

Kayıp çocukları, gömülü madenleri ve defineleri bulma konusunda çok başarılıdır.

  Alıntı ile Cevapla

Alt 15 - 07 - 2014, 09:01   #32 (permalink)
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Cevap: Köpek Irkları


Border Terrier


Temel Özellikleri
Belki de Terrierlerin en küçüğü ve en az gösterişli olanıdır. çok cesur, çok canlı, av sırasında amansızdır. Ev hayatına uyum sağlar. özellikle kendisine iyi davranan çocuklara, çok iyi davranır.

Neler Yapar?
Tipik bir terrierdir. Hastalıklara karşı dirençlidir. çevik ve dayanıklıdır. On yıllar boyunca sadece tilkileri ve zerdavaları (ağaç sansarı) avlamak için kullanılmıştır.

---cög---u terrier gibi Border Terrier de, aşama aşama ev hayatına uyum sağlamıştır. Günümüzde iyi huylu oluşu ve uyum yeteneği nedeniyle insana eşlik eden arkadaş köpek olarak çok değerlidir.

Tilkilere karşı duyduğu büyük nefret rağmen, alıştıktan sonra diğer ev hayvanlarıyla anlaşabilir.

Boston Terrier

Temel Özellikleri
Boston Terrieri efendisine karşı çok duygulu, çocuklara karşı sabırlı, çok zeki ve daima dikkatli bir köpektir.

Neler Yapar?
Boston Terrieri mükemmel bir insan dostudur. Ev bekçisi olarak sahip olduğu beceriler de dikkat çekicidir. Mükemmel karakterinden ötürü Amerika Birleşik Devletleri'nde popüler bir köpektir.

Kökeni
Bu cins Fransız Bulldog, Bullterrier ve Boxer'in uzun süre çiftleştirilmesiyle geliştirilmiştir. İlk kez 1870'de Boston'da sergilendi. Böylece Fransız ve İngiliz kanı taşıyan bir köpek elde edilmiş oldu.

  Alıntı ile Cevapla

Alt 15 - 07 - 2014, 09:01   #33 (permalink)
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Cevap: Köpek Irkları


Bouvier des Flandres


Temel Özellikleri
Dev Schnauzer'e çok benzeyen Bouvier des Flandres iri bir köpektir. Son derece iyi huyludur, bu özelliğinden dolayı aile köpeği olarak da uyumludur.

Neler Yapar?
Asıl görevi sığır çobanlığıdır, ancak güçlü fiziği ve zekası nedeniyle bekçi köpeği ve savaşlarda yaralı kurtarma köpeği olarak da kullanılmıştır.

Kökeni
Bu Fransız-Belçika cinsinin kökeni hakkında farklı görüşler vardır. Muhtemelen Griffon ve Beauceron'un çiftleştirilmesiyle elde edildi, ancak 1. Dünya Savası sırasında Flandres'te meydana gelen kanlı savaş sırasında, neredeyse tamamen yok edildi.

Ancak 1923'te bölgenin çeşitli yerlerinde hayatta kalmayı başaran Bouvier'leri toplayan köpek yetiştiriciler, bu cinsi yeniden türetmeyi başarabildiler.

  Alıntı ile Cevapla

Alt 15 - 07 - 2014, 09:02   #34 (permalink)
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Cevap: Köpek Irkları


Brezilya Mastiff

Temel Özellikleri
Brezilya Mastiff, kas ve kemik yapısı güçlü, orantılı yapısı olan bir köpektir. Cesur, dikkatli, kavgacı, efendisine bağlı, fakat yabancılara karşı kuşkucudur. Ev yaşamına uygun değildir.

Neler Yapar?
Koku alma duyusu keskin olduğu için geçmişte ormanlardaki kaçak köleleri bulmak için kullanıldı. Daha sonra mükemmel bir çoban ve bekçi köpeği olduğunu kanıtladı.

Kent hayatına uygun değildir. çünkü ancak açık arazide olduğu zaman harcayabileceği kadar enerjiyle doludur. Yürüyüşü, tıpkı bir kedininki gibi ölçülü ve elastiktir. Büyüleyici duruşu sayesinde köpek gösterilerinde büyük başarı kazanmıştır.

Kökeni
Muhtemelen 17. yüzyılda Portekiz ve İspanyol fatihler tarafından Brezilya'ya getirilen Bulldog, Mastiff ve Bloodhound cinsi köpeklerden türetildi.

  Alıntı ile Cevapla

Alt 15 - 07 - 2014, 09:02   #35 (permalink)
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Cevap: Köpek Irkları


Brittany


Temel Özellikleri
Zekidir, eğitilebilir. Belirli bir hareket tarzı vardır. Sevimli ve oyuncudur. Sert bir eğitime tabi tutulursa hırçın olabilir. Evde uyuması gerekir. İyi huyludur.

Neler Yapar?
Ormanlık, düzlük ve tepelik, her türlü araziye uyum sağlayabilir. So---güg---a ve neme dayanıklıdır. özellikle çulluk, keklik, yaban tavşanı avında kullanılır.

Daima hareketli ve coşkuludur, yorulmak bilmez. Avı sudan çıkarıp getirmek için gerekli gelişmiş içgüdülere sahiptir. Orta büyüklükte olduğu ve kolay taşınabildiği için milyonlarca avcı arasında büyük bir şöhret kazanmıştır. Bataklıkta avlanabilir. Avı bulur ve getirir.


Neşeli karakterinden ötürü insana arkadaşlık eden bir köpek olarak da çok popülerdir. Daima bir spor köpeği olmakla birlikte apartman hayatına da kolayca uyum sağlayabilir.

  Alıntı ile Cevapla

Alt 15 - 07 - 2014, 09:03   #36 (permalink)
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Cevap: Köpek Irkları


Bull Terrier


Temel Özellikleri
Bir zamanlar son derece vahşi bir köpekti. Ancak, modern yetiştiriciler tarafından kibarlaştırılmıştır. Günümüzde iyi huylu, sadık, nazik ve itaatkar bir köpektir.

Neler Yapar
Kan dökücü ve cesur bir gladyatör olarak dünyaya geldi. Daha sonra sürü bekçisi, fare avcısı, insan dostu ve muhafız bekçi olarak kullanıldı.

Kökeni
1830'da bulldoglar ile boğalar arasında tertiplenen dövüş gösterileri büyük ilgi toplarken, bu "spor"u sevenler çok daha çevik bir köpek yetiştirmek istediler. Bull Terrier, Bulldog'un Eski İngiliz Terrieri ile çiftleştirilmesi ve bir parça İspanyol Pointer cinsinin taşıdığı kanın da eklenmesiyle ortaya çıktı. Tüyleri beyaz olan türü 1850'de tanıtıldı.

Gösteri amacıyla iki aynı sınıfa ayrılmıştır. Beyaz ve renkli.

  Alıntı ile Cevapla

Alt 15 - 07 - 2014, 09:03   #37 (permalink)
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Cevap: Köpek Irkları


Büyük İsveç Dağ Köpeği

Temel Özellikleri
Gözleri çekici ve zeki bir izlenim verir. Sadık, cesur, zeki, akıllı ve çocuk dostudur.

Neler Yapar?
Esas görevi çobanlık ve ahır bekçiliğidir. Ancak muhafız olarak ve küçük arabaları çekme işinde de çok başarılı biçimde kullanılmıştır.

Asla derin uyumayan, gece gündüz dikkatini koruyan en ufak bir seste sıçramaya hazır bir köpek olarak tanınır. İyi huylu, sabırlı ve kolay eğitilebilir olduğu için insana arkadaşlık eden köpek olarak da popüler olmuştur.

Ne var ki açık araziye alışkındır ve kent hayatına uyum sağlayamaz.

Kökeni
Bu cins Ortaçağ'ın sonuna doğru, İsviçreli efendilerine savaşta eşlik eden bekçi ve saldırı köpeği olarak tanınmıştır.

  Alıntı ile Cevapla

Alt 15 - 07 - 2014, 09:04   #38 (permalink)
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Cevap: Köpek Irkları


Basenji


Temel Özellikleri
Neşeli, duygulu, çocuklara karşı sabırlı. Hiç bir kötü kokusu olmayan son derece temiz bir köpektir. Köpekler arasında ender görülen bir özelliğe sahiptir: Havlamaz.

Diğer bir çok ırktan farklı olarak dişiler yılda iki kez değil, bir kez kızgınlık gösterir. Basenji havlamaz fakat duruma göre pek çok farklı ses çıkararak kendini ifade edebilir.

Basenji, kökeni Mısır'dan gelen en eski ırklardan biridir. Tazıların bir alt grubu olan "Sighthound"ların bir üyesi olan Basenji, atletik, küçük ve zarif
bir köpektir.

Basenji yeterli egzersiz yaptırılırsa bir apartman dairesinde yaşayabilir. Ilıman iklimler hariç ev dışında yaşayamaz. Ev içinde çok aktif olan bu ırk için ideal yaşam ortamı küçük bahçeli bir evdir. üç veya daha fazlası birlikte çok daha mutlu ve uyumlu yaşayabilen Basenji'ler kendi aralarında kavga etmezler.

Günlük egzersiz gereksinimi fazla olan bir ırktır. Uzun yürüyüşler, yorucu egzersizler ve oyunlarla hem fiziksel hem zihinsel açıdan dinç tutulmadığı takdirde ---sıs---man ve tembel bir köpeğe dönüşme eğilimi vardır

Neler Yapar?
Basenji zeki, meraklı, bağımsız, sevecen, canlı bir karaktere sahiptir. Profesyonel kişiler tarafından erken dönemde ele alınırsa yüksek eğitim potansiyeline sahiptir.

Her zaman oyuna hazır, hızlı, kıvrak ve oyun sırasında yorulmak nedir bilmeyen nazik bir köpektir. Fakat sıkıldığında çevreye zarar verebilir. Ayrıca ---cıg---nemeyi seven bir köpek olduğu için oyalanacağı de---gıs---ik oyuncaklar olması çevreye zarar verme riskini azaltır.

Basenji temiz, köpek kokusu olmayan ve çok az tüy döken, allerji problemi olan insanlar için ideal bir ırktır. Bir Basenji ile sahibi arasında ortaya çıkabilen uyum problemleri genellikle sessiz bir köpeğin çok hareketli olabileceğinin tahmin edilmemesinden kaynaklanır.

Congo köpeği, Congo Terrier olarakta tanınan Basenjiler ıslak havaları sevmez. Gerçek gözyaşlarıyla ağlar, ağaçlara tırmanır, ayılar gibi sarılır, kuşlara sezdirmeden sinsice yaklaşır ve bir kedi gibi kendini temizler.

Tarihçesi
Basenji, bilinen en eski köpek ırklarından biridir ve kökeni antik Mısır'dan gelmektedir. 5000 yıl öncesinden kalan Mısır mezarlarında ve duvar resimlerinde Basenji'ye benzeyen köpek resimleri bulunmakla birlikte, aslında ırk piramitlerin kendisinden bile yaşlıdır.

Eskiden Afrika'da ormanlarda insanlara rehberlik yapan, vahşi hayvanları uzaktan bildiren Basenji, aynı zamanda aktif bir av köpeği olarak görev yapmıştır. Avrupa'dan Afrika'ya giden ilk insanlar tarafından keşfedilen Basenji, bütün köpeklerin distemper hastalığına yakalanıp ölmesi nedeniyle Avrupa'ya 1800'lü yıllardan 1934'e kadar getirilememiştir.

İlk kez 1934'te İngiltere'ye başarılı bir şekilde götürülen Basenjiler İngiliz yetiştiriciler tarafından saf olarak yetiştirilmiş ve tüm dünyaya yayılmıştır. Basenji 1943'te AKC tarafından resmi olarak tazıların bir alt grubu olan "Sighthound" olarak kabul edilmiş ve kayıtlara geçmiştir.

Basenjilerin başlangıçta yurt dışına çok büyük zorluklarla ve az sayıda çıkarılması nedeniyle genetik kalıtsal hastalıklara yatkınlığı vardır. Bu yüzden 1980'lerde gen havuzunu genişletmek amacıyla Afrika'dan yeni köpekler getirilmiş ve bu sayede daha önce tanınmayan siyah gölgeli kürk yapısına sahip köpekler gen havuzuna dahil olmuştur.

  Alıntı ile Cevapla

Alt 15 - 07 - 2014, 09:05   #39 (permalink)
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Cevap: Köpek Irkları


Bavyera Dağ Tazısı

Temel Özellikleri
Bavyera Dağ Tazısı, hafif ama kaslı bir köpektir. Canlı, cesur, av sırasında itaatkar, efendisine karşı çok duygulu. Evde uyuması gerekir. İyi huylu. Koklayarak iz sürer.

Neler Yapar?
Bavyera’nın engebeli arazisine uygun olarak yetiştirilmiştir. İçgüdüleri gelişmiş, çevik bir köpektir. Yabani tavşanların izini sürmekte ve kuş avında kullanılır.

Kökeni
Eski Bavyera tazısı ile Tyrolean tazısının çiftleştirilmesiyle geliştirilmiştir.


  Alıntı ile Cevapla

Alt 15 - 07 - 2014, 09:06   #40 (permalink)
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Cevap: Köpek Irkları


Beauceron


Temel Özellikleri
Beauceron'un sadece efendisine iyi davrandığı söylenir. Gerçekte, itaatkar, zeki ve kararlı cinsler yetiştirilmiştir. Bununla birlikte, atalarının saldırganlığı dikkate alındığında tam bir eğitim tavsiye edilir.

Aileye karşı kibar davranan Beauceron yabancılara karşı o kadar uysal değildir. Efendisinin sağlıklı olması gerekir, çünkü uzun yürüyüşlere ve koşuya ihtiyacı vardır. Bir avluda yaşaması iyi olur. Dobermanlar gibi açık alanlarda bekçi köpeği olarak kullanılır.

Neler Yapar?
Dobermanlar gibi açık alanlarda bekçi köpeği olarak kullanılır.

Kökeni
Kökeni 1869'a kadar uzanır. İsmini o yıl almış ve standartları da aynı yıl içinde belirlenmiştir. Kırsal hayata uyum sağlayabilen bir çoban köpeğidir. Sürüsünü savunurken cesur ve hırçındır. Onsekizinci yüzyılın sonuna doğru, güçlü ve kötü hava koşullarına dirençli bir cins haline getirilmiştir. İnsanlarla ilişkilerinde naziktir. Neredeyse sadece Fransa'da tanınır.

Beauceron kırmızı çoraplı olarak da bilinir, çünkü ayaklarının üzerinde kırmızı lekeler vardır.

  Alıntı ile Cevapla

Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Köpek, Leopar ve Maymun Ezqi Fıkra 0 22 - 06 - 2015 18:32
Sir Lancelot Encore cinsi köpek Sare Hayvanlar Alemi 0 30 - 07 - 2014 13:00
Golden Köpek Muhtar Hayvanlar Alemi 0 15 - 07 - 2014 08:35
Doberman Köpek Muhtar Hayvanlar Alemi 0 15 - 07 - 2014 08:32