ForumAilem.Com - Paylasimin Yeni Adresi
  SohbetYaz



Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 15 - 07 - 2014, 08:46   #11 (permalink)
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Cevap: Köpek Irkları


Avusturya Tazısı

Temel Özellikleri
Orta büyüklükte vakur görünüşlü bir köpektir. Duyarlı, itaatkar, av sırasında ciddi, aileye karşı duygulu. Evde uyuması gerekir. İyi huylu, koklayarak iz sürer.

Neler Yapar?
İyi bir koşucudur. Mükemmel bir koku alma duyusu vardır. Her türlü avı bulmak için kullanılır.

Kökeni
Avusturya’nın yerlisidir.





Afgan Tazısı

Temel Özellikleri
Apartman hayatında pek önerilen bir ırk değildir. Evde çok hareketsiz kalacaklarından dolayı geniş bir arazi onlar için daha çok önerilir. İç ve dış ortamda da yaşayabilirler. Ancak daha çok dışarıda özgürce dolaşmayı, evde ise uyumayı tercih ederler.

Cesur, inatçı, tatlı, duyarlı, çok zeki, vakur ama kayıtsız değil, yabancılara karşı kuşkucu ama düşman değil. Eğitim sırasında yumuşak davranılmalıdır.

Neler Yapar?
Vakur, biraz çekingen, fakat çok sevimli, sadık, şefkatli, hassas ve azda olsa dominant karakterlidir. ---cög---u zaman, zarif, asil, cesur fakat şüpheci, düşmanca olmayan fakat ilginç bir kral köpeği gibi tanımlanabilir.

Eskiden güvenilmez olarak ün salmalarına rağmen, bugün bu fikir de---gıs---miştir. Eğitilebilmesine rağmen eğer yeterince ciddi davranılmazsa söz dinlemez ve başına buyruk olabilir. Bahçesiz bir evde beslemek ve eğitmek zor olabilir.

Afgan tazısı gün boyu özgürce koşup dolaşabileceği, mümkün olduğunca geniş araziyi ve açık havayı çok sever. Günde en az yarım saat serbestçe koşma ihtiyacı hisseder.

Kökeni
çok eski çağlardan beri yaşayan bir ırktır. Mısır'da bulunan papiruslarda defalarca resmedilmiş ve Kuzey Afganistan da 4000 yıldan daha fazla süredir var olduğu bildirilmiştir.

Irk yüzyıllarca iyi korunmuş ve bulunduğu bölgenin dışına çıkarılması yasaklanmıştır. Bu nedenle ancak 20. yüzyılın başında kaçak olarak Avrupa ya sokulmuştur.

çoban ve av köpeği olarak kullanılmıştır. Bu avlar geyik, yaban keçisi, kurt ve kar leoparı bile olmuştur. çoban köpekliğini de uzun zamanlar yapmışlardır. Afgan tazısı fazlasıyla hızlı ve çevik olduğu için bugün bahis ve oyun amaçlı yarışmalarda sıklıkla kullanılmaktadır. Yoğun tüy yapısı onu aynı zamanda dış ısıdan da korur.

Aristokrat görüntüsü dolayısıyla Amerika ve Avrupa da lüks köpekler sınıfına girmektedir.

  Alıntı ile Cevapla

Alt 15 - 07 - 2014, 08:46   #12 (permalink)
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Cevap: Köpek Irkları


Ainu

Temel Özellikleri
Bu köpekler apartman yaşamı için tavsiye edilmez. Bahçeli evler için ideal köpeklerdir. Sık ve iki tabakalı olan tüyleri onları sıcak tuttuğu için açık alanda yaşabilirler.

Bu ırkın vucut olarak formda kalabilmesi için düzenli olarak egzersiz yapması gerekir. Sert, düz ve iki tabakalı olan tüylerinin düzenli olarak fırçalanması ve ölü tüylerinin alınarak düzeltilmesi gerekir.

Neler Yapar?
Ainular tüm köpek ırkları arasında beğenilen bir karaktere sahiptir. Korkusuz, azimli bir avcı, iyi bir bekçi, aynı zamanda sadık ve iyi huyludur. Bu ırk, geçmiş zamanlarda kızaklarla seyahat edilirken kullanılmış olan av köpekleridir. Bu nedenle tehlikelerden korunmak için eğitilmişlerdir.

Büyük avlarda (özellikle ayı avı), mülkün korunmasında ve askeri hizmetlerde daima kendisini göstermiştir

Akıllı ve kolay öğrenebilen köpeklerdir. Av sırasında göründüğünden çok daha fazla cesur ve hücum etmeye istekli bir karakteri vardır. Bununla birlikte nazik, itaatkar ve ev yaşamını seven bir yapıdadır.

Bu köpekler do---güs---tan gelen bir yön duygusuna sahiptirler. Bu nedenle büyük mesafeler bile olsa sahiplerine kolayca geri dönerler. Diğer köpeklere karşı agresif ve dikbaşlıdır. Bu ırk, evcil yaşamla avcılık rolünü çok güzel bir şekilde birleştirir. Bu ırkın köpekleri, sahibinin izni olmadan diğer hayvanların yanına gitmez.

Erken yaşta, yavru dönemlerinden itibaren birlikte büyürse, çocuklarla iyi anlaşır.

Kökeni
Japanese Spitz ile birlikte 3000 bin yıl önce Japonya'ya geldikleri için önceleri Spitz cinsinden olduğu düşünülürdü. Ancak farklı ırktan olduğu anlaşılan ve kökenleri tam olarak bilinmeyen bu ırk daha sonra Ainu dog olarak adlandırılmıştır.

Genellikle kırsal alanlarda yaşamış olan, ancak insanlarla yaşamaya alışkın olan bu ırk, zamanla Japon insanlarının yoğun olarak yaşamaya başladığı Hokkaido adasında yaygın olarak görülmüş ve yöre halkı tarafından kısa sürede benimsenmiş ve Hokkaido Dog, Hokkaidoken, Hokkaïdo, Ainu-Ken, Ainu Inu olarak adlandırılmıştır. Ancak hala yaygın olarak ve FCI tarafından da Ainu Dog ırkı olarak bilinmektedir.

  Alıntı ile Cevapla

Alt 15 - 07 - 2014, 08:47   #13 (permalink)
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Cevap: Köpek Irkları


Akbaş

Temel Özellikleri
Akbaş; iri cüsseli, atletik yapılı, dururken ve hareket halinde son derece güzel ve zariftir. Anadolu'da kullanılan en eski koruma köpeklerinden birisidir.

Apartman hayatına uygun değildir. Hareket etmek ve mutlu olmak için geniş alanlara ihtiyaç duyar.

Neler Yapar?
Koyun, inek gibi çiflik hayvanlarına karşı iyi ve koruyucu, fakat kurt, ayı, çakal gibi yabani hayvanlara karşı çok saldırgandır. Genellikle yabancılara karşı saldırgan olduğu için bulunduğu evin veya bahçenin çevresi dış ortamı görmemesi için kapatılır. Aksi halde yürüyen ve hareket eden her şeye havlayabilir. Geceleri, gündüz vaktine göre daha fazla dikkatli ve bekçidirler. Günümüzde bekçi köpeği olmanın yanı sıra çoban köpeği olarak da kullnılmaktadır.

Tarihçesi
Aynı zamanda Türk çoban Köpeği de denilen bu ırk Türkiye'de Batı ve Orta Anadolu Bölgesi'nde yaşamaktadır. Bundan 3000 yıl önce üretildiği ve atalarının diğer çoban köpekleri olabileceği sanılmaktadır. Ayrıca bazı kişilerce Avrupa'da yaşayan Pyrenean Mountain Dog, Tatra Mountain Dog, Kuvarsz ve Komondor gibi iri beyaz ırklarla da bir akrabalığı düşünülmektedir.

  Alıntı ile Cevapla

Alt 15 - 07 - 2014, 08:47   #14 (permalink)
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Cevap: Köpek Irkları


Alabay (Alabai)

Temel Özellikleri
çok büyük ve kuvvetli bir ırktır. Bağımsız ve baskın bir karakteri vardır. Alışkanlıkları onu son derece dengeli bir köpek yapar. Her zaman soğukkanlıdır. Yabancılara karşı tetiktedir. Kesinlikle dışarıda yaşaması gerekir.

Ebat olarak oldukça iridir. çoban köpeklerinin tüm dayanıklı, vakur, sportif, fiziksel direnç ve karakteristik özelliklerine sahiptir. Bu ırk için azami ağırlık veya yükseklik diye bir şey yoktur. şaşırtıcı ebatlara sahip olabilirler.

Neler Yapar?
Bağımsız alanı olmalıdır. Eğitirken oldukça sabırlı olmalısınız, çünkü oldukça yavaştır. Mutlaka bir görevi olmalıdır. Evi, çifliği beklemek, korumak gibi. Egzersiz ihtiyaçları hemen hemen tüm büyük ırklarda olduğu gibi fazladır. Tembel bir görünüm sergiledikleri zamanlar da olur, ama bu sizi aldatmasın. Anında fiırlayıp hareketlenebilirler.

Otorite olarak belirli bir sahibe gereksinim duyar. Eğitimi sırasında ona kesinlikle bağırmamak ve şiddet uygulamamak gerekir. Sadece sahibini gerçekten benimsiyorsa lider olarak kabul edip ona itaat eder.

Alabay'lar herkesin köpeği olamazlar. Doğasında son derece sakin ve hayvanlar üzerinde kaba kuvvet sergileme eğilimi olmayan insanlar tarafından bakılmalı ve sahiplenilmelidirler.

Tarihçesi
Alabay hala gizemini koruyan çok eski zamanlardan beri varolan bir çoban köpeğidir. Bugünlerde Kazakistan'da, özbekistan'da ve Türkmenistan'da bu güzel köpeğe rastlamamız mümkündür.

4000 yıllık bir geçmişe sahip olduğu sanılmaktadır. Gerçek orijini bilinmemektedir, ama bir çokları atasının Tibetli Mastiff olduğunu savunur. Rusya çevresinden, İran ve Afganistan'dan Sibirya'ya kadar olan alanda rastlamak mümkündür. Altı ülke daha bu alanı paylaşır; Kazakistan, Kırgızistan, özbekistan, Tacikistan, Türkmenistan ve Rusya.

Bugün ırka Amerika Birleşik Devletleri'nde bile rastlamak mümkündür.

  Alıntı ile Cevapla

Alt 15 - 07 - 2014, 08:48   #15 (permalink)
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Cevap: Köpek Irkları


Alman Av Terrieri

Temel Özellikleri
Alman Av Terrieri cesur, saldırgan, inatçı ve sadece efendisine karşı itaatkardır. Eğitimi iyi almasına karşılık, kendisiyle iyi anlaşacak bir sahip ister.

Neler Yapar?
Sadece av köpeği olarak kalabilen birkaç terrierden biridir. Avı inine kadar izlemekte, suda bulmakta ve getirmekte kullanılmıştır.

Tehlikeli yaban domuzu dahil olamk üzere her türlü vahşi hayvana saldırmakta duraksamaz. Evleri ve arabaları korumakta başarılıdır. Efendisinden başka kimselere karşı hoşgörüsü yoktur.

Kökeni
Geçen yüzyılda hayvanları inlerine kadar izleyip yakalayan çeşitli İngiliz köpeklerinin çiftleştirilmesiyle elde edildi. Bu Alman terrierinin iki ayrı türü vardır. Tel tüylü ve yumuşak tüylü.


Alman Kalın Tüylü Pointer

Temel Özellikleri
Dengeli, canlı, güçlü. Efendisine karşı çok duygulu, öteki köpeklere karşı kıskançtır.

Neler Yapar?
Atalarının en iyi niteliklerini almış bir köpektir. Mükemmel koku alma duyusu vardır. Güvenli, zeki ve zarif vücut hatları olan bir köpektir. Avlanmanın gereklerini en iyi şekilde yerine getirir. Evde uyuması gerekir. İyi huylu. Avı bulur.

Kökeni
Yirminci yüzyılın ilk yıllarında, Alman pointeri, tel tüylü griffon, pointer, bloodhound ve Airedale cinsi köpeklerin dikkatli bir biçimde çiftleştirilmesiyle yetiştirildi. Alman Drahthaar Kulübü, cinsin kalitesini en yüksek düzeyde tutmak için her batında sadece en iyi altı yavruyu seçip kayıtlara geçirir.


Alman Spanieli

Alman Spanieli

Temel Özellikleri
Geniş yüzlü, sağlam yapılı, orta boyutlu bir köpektir. Efendisine karşı duygulu ve itaatkardır, ancak av alanında şiddetli, katı ve inatçı bir yapısı vardır. Avının gırtlağına atılır.

Neler Yapar?
En çetin arazilerde, özellikle tilki ve yaban tavşanı avında kullanılır. Karlarla kaplı, çamurlu ve sulak arazilerde avlanmanın üstesinden kolayca gelebilir.

Avın varlığını farkedince durur, oturur ve avcıyı uyarır. özellikle cesur ve dayanıklı bir köpektir.

Kökeni
1900'lerin başında, Alman Köpek Yetiştiricisi Frederick Roberth tarafından geliştirildi. Roberth, ava yatkın küçük ve orta büyüklükte uzun tüylü köpekleri çiftleştirmiştir. Ancak, ortaya çıkan birleşimin tam olarak nasıl elde edildiği ve hangi köpek türlerinden yararlanıldığı bir sır olarak kalmıştır.

  Alıntı ile Cevapla

Alt 15 - 07 - 2014, 08:49   #16 (permalink)
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Cevap: Köpek Irkları


Amerikan Bulldog

Temel Özellikleri
Amerikan Bulldog, İngiliz ırkdaşına göre daha çevik ve hareketlidir. Bazıları 2 metre veya daha fazla yükseğe sıçrayabilmektedirler. Koca bir başı, güçlü çeneleri, kaslı bir görüntüsü vardır. Bu iri cüsseye rağmen sanki ayaklarının üzerinde dans ediyor gibidir. Erkekler gözle görülür şekilde dişilerden güçlü ve kaslıdır.

American Bulldog eğer yeterince dolaştırılıp antrenman yaptırılabiliyorsa apartmanda yaşayabilir. Fakat bahçeli bir ev daha çok tercih edilir.

Kısa ve sert tüylü olduğu için bakımı kolaydır. Uygun bir tel fırça veya tarakla fırçalanabilir. çok sık yıkamaya gerek yoktur. Uzun tüylülere göre bakımı daha kolaydır.

Neler Yapar?
Genellikle insanlara karşı mahcup, sıkılgan ve sakin yapılıdır. ---cög---u zaman diğer köpeklere karşı da iyi huyludur. Saldırganlık konusunda American Stafford Terrier ve American Pitt Bull Terrier' e benzemez. American Bulldog cesur, azimli ve fakat düşmanca düşünceli değildir. Daima uyanık, kendine güvenen ve çocukları içtenlikle seven bir ırktır. Vahşi hayvanlar ve boğalar ile bile dövüşebilir. Hatta dövüşürken sanki ' timsah başlı ve piton vücutlu ' gibidir denir.

Eğitimde çok iyi söz dinler. Gerçekten yiğit, sadık ve sevecendir. Güçlü koruma içgüdüsü ve erken yaşta eğitim alabilme özelliği vardır. Diğer köpeklere ve yabancılara karşı sinirli olabilir. Ailesiyle birlikte olduğunda her zaman mutludur.

Tarihçesi
Bu köpeğin ataları İngiltere'den gelmiştir. English Bulldog ırkının genleri ile oynamayla biraz daha iri vr sert bir köpek üretilmiştir. Bu türetilen köpek English Bulldog' tan daha uzun bacaklı, daha çevik ve daha hızlıdır. American Bulldog ayı, sincap, rakun ve yaban domuzu avcılığı için kullanılmıştır. Sığır çobanlığı ve çiftliklerde bekçiliği başarıyla yerine getirmiştir. Amerikan çiftçileri onu, dayanıklılığı, koruyuculuğu, akıllılığı ve çalışma azmi sayesinde çok sevmişlerdir. Bugün için daha çok avcılık, koruma, ve treking köpeği olarak kullanılmaktadırlar.


Amerikan Eskimo

Temel Özellikleri
Amerikan Eskimo kar beyazı ve Spitz görünüşlü, Samoyed ırkına benzeyen bir köpektir. Minyatür, küçük ve standart olmak üzere üç boy grubuna ayrılır. Bu boyları sayesinde evin veya bahçenin büyüklüğüne göre seçim yapılabilir.

Apartman yaşamı için uygun olan bir köpektir. Evin içinde çok aktif olurlar. Fakat küçükde olsa bir bahçe her zaman tercih sebebidir.

Etrafı kapalı bir bahçede serbest olarak veya tasma ile yürüyüş tarzında spor onun için yeterli olabilmektedir.

Sert tel fırça ile mümkünse hergün fıçalanmalıdır. Bilhassa tüy de---gıs---tirme dönemlerinde sabah-akşam fırçalama önerilir.

Neler Yapar?
çok sevecen, şefkatli ve müşfik bir ırktır. çocuklarla birlikte oyuncu, cesur ve iyidir. Davranışlarında akıllı ve içtendir. Kolay eğitilir ve toplu yaşamaya karşı uyumludur.

Bazen inatçı da olsa genel olarak çalışmaya isteklidir. Yabancılara karşı dikkatli olmakla beraber tanıştırıldıktan sonra kolay arkadaş olurlar. Fakat bununla beraber tanımadıkları kişileri sahipleri onay vermedikçe içeri almayabilirler.

Sahipleri ile birlikte olmayı ve onlarla oynamayı severler. Yalnız kaldıkları zaman çabuk sıkılırlar. Daima ilgi ve sevgi isterler. Agresif davranışlı çocuklarla birarada kalındığında başlangıçta dikkatli olunmalıdır.

Eve çok bağlı, insana eşlik eden bir köpektir. Evi gerçek bir bekçi köpeği gibi savunur. üç yaşında fiziksel ve psikolojik olarak olgunlaşır.

Tarihçesi
Tam olarak nereden köken aldığı bilinmese de Nordic ırklarından ve Spitz familyasındandır. White Keeshond, White German Spitz ve Samoyed ile akraba olduğu sanılmaktadır.

İlk olarak Amerika'ya Alman göçmenlerin White Spitz'i getirdiği söylenmektedir. 1913 yılında Amerikan Eskimo olarak kayıtlara geçmiştir.

çevik, hırslı ve itaatkardır. Bugün için koruma, polis (narkotik), şov ve bekçi köpeği olarak kullanılmaktadır.

  Alıntı ile Cevapla

Alt 15 - 07 - 2014, 08:50   #17 (permalink)
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Cevap: Köpek Irkları


Amerikan Staffordshire Terrier

Temel Özellikleri
Amerikan Staffordshire Terrier'i çok kaslı, tıknaz ama çevik, boyutlarına göre aşırı güçlüdür. Geniş, güçlü bir kafası, kısa bir burnu ve çok güçlü bir çenesi vardır. Kulakları genelde kesiktir ki bu isteğe bağlıdır. Gözleri yuvarlak ve siyahtır. Dişleri makas gibi üst üste geçmelidir. Kürkü kalın, kısa, parlak tüylerden meydana gelir. Her renk olabilir. Kuyruğu ucuna doğru incelir ve en ucunda bir nokta halini alır. Kulakları diktir.

AKC tarafından "Amerikan Staffordshire Terrier" olarak sınıflandırılan bu ırk, UKC tarafından "Amerikan Pit Bull Terrier" olarak sınıflandırılır.

Amerikan Pit Bull Terrierleri düzenli olarak çok egzersize ihtiyaç duyarlar, ama diğer köpeklerle kavga etmesini önlemek için kalabalık ortamlarda dikkatli olunmalıdır.

Amerikan Staffordshire Terrier bir apartman dairesinde yeterince egzersiz yaptırıldığı sürece rahatça yaşayabilir. İç mekanlarda çok hareketli olduğu için yeterli egzersizle bahçeye gereksinim duymaz. Ilıman iklimleri sever.

Düz ve kısa tüylü kürkü kolayca taranır. Sert ve sık kıllı bir fırçayla düzenli olarak taranmalıdır. Bu ırk diğer köpekler gibi yılda 2 kez tüy de---gıs---tirir.

Neler Yapar?
Amerikan Staffordshire kavgacı Pit Bull Terrier ile asla karıştırılmamalıdır. Provoke edildiğinde cesur ve ısrarcı bir dövüşçü olsa da ve bu içgüdüsünün sıkı, müşfik bir eğitimle bastırılması gerekse de, onun insanlara karşı temel mizacı yumuşak huyluluk ve sevecenliktir.

Amerikan Staffordshire Terrier iyi huylu, eğlenceli, aşırı sadık ve ilgili bir aile köpeğidir. Büyüklerle de çocuklarla da çok iyi anlaşır. Hemen her zaman itaatkardır, sahibini mutlu etmekten başka bir şey istemez. çok cesur ve zeki bir bekçi köpeğidir, hayat doludur. Sahipleri ve bölgesi için aşırı korumacıdır, onların uğruna düşmanıyla ölene dek savaşır.

Bu ırk acıya karşı çok toleranslıdır. Gençken iyice sosyalleştirilmelidir aksi halde saldırgan olabilir. Diğer köpeklerle bir arada olduğunda mutlaka kontrol altında tutulmalıdır. Bu köpekleri ev hayatı için terbiye etmek biraz zor olabilir. Bekçilik konusunda inanılmaz başarılar gösteren bu köpekler, aynı zamanda arkadaş köpek olarak da itibar görür. Düzgün eğitildiği takdirde, çok iyi bir köpek olur.

Tarihçesi
19. yüzyılda, İngiltere'nin Staffordshire bölgesinde, Bulldog ve çeşitli terrierlerin çiftleştirilmesi sonucu kaslı, aktif ve dövüşçü Amerikan Staffordshire Bullterrier ortaya çıkarılmıştır. Amerika'ya getirilince Amerikalı üreticiler tarafından bu ırk tercih edildi ve hem ağırlığını arttırdılar hem de kafasını güçlendirdiler. Artık ayrı bir ırk olarak tanınan Amerikan Staffordshire, İngiliz akrabası olan Amerikan Bullterrier'den daha cüsseli ve daha ağırdır.

1900'de köpeklerin dövüştürülmesi Amerika'da yasaklandıktan sonra, bu köpeklerden iki nesil geliştirildi. Amerikan Staffordshire şov amaçlı üretildi, Amerikan Pit Bull Terrier ise yasal olmayan köpek dövüşlerinde başarı sağlamak için saldırgan bir mizaçla yetiştirildi. Artık günümüzde ikisi ayrı ırklar olarak tanınıyorlar. Amerikan Staffordshire'nin yetenekleri arasında bekçilik, koruma, ve çeviklik sayılabilir.

  Alıntı ile Cevapla

Alt 15 - 07 - 2014, 08:50   #18 (permalink)
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Cevap: Köpek Irkları


Amerikan Tilki Tazısı

Temel Özellikleri
İngiliz kuzenine benzeyen Amerikan Tilki Tazısı, yetiştiricileri tarafından daha hafif, koku alma duyusu daha gelişmiş ve av alanında daha hızlı bir cins olarak yetiştirildi.

Av alanında gerçek bir savaşçıdır. Başka zamanlarda tatlı ve duygulu bir köpektir. Evde uyuması gerekir.

Neler Yapar?
Bu köpekler 17. Yüzyıl'da Kızılderilileri arayıp bulmak için kullanıldı. Ancak, daha sonraları etkin ve yorulmak bilmez bir vahşi hayvan avcısı haline geldi.

"200 kilometre karelik bir alanda, sabahın erken saatlerinden gece yarılarına kadar koşabilir ve akşam eve çoşkusundan bir şey kaybetmemiş olarak dönebilir." şeklinde tanımlayanlar vardır.

İlginç bir not olarak, öyle melodik bir sesle havlar ki, çıkardığı ses tonu birçok popüler şarkıda kullanılmıştır.

Kökeni
Bu köpek, 1650'de Amerika'ya getirilen İngiliz tazılarından türetildi, birkaç yüzyıl sonra Lafayette tarafından George Washington'a armağan olarak gönderilen bir Fransız tazısıyla çiftleştirildi. Biri Fransız diğeri İngiliz olan bu iki cins birleşerek, Amerian Tilki Tazısı'nı oluşturdular.

  Alıntı ile Cevapla

Alt 15 - 07 - 2014, 08:50   #19 (permalink)
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Cevap: Köpek Irkları


Amerikan Yerli Köpeği

Temel Özellikleri
Amerikan yerli köpeği veya Kızılderili köpeği olarak bilinen bu çok eski köpek ırkı, geçmiş çağlarda kızılderililer tarafından çok çeşitli amaçlarla kullanılmak üzere yetiştirilmiştir. American Indian iri veya orta irilikte bir yapıya sahiptir. Tüylerin özel yapısı sayesinde köpeklere özgü kokudan yoksun ve hipoallerjeniktir.

Kızılderili köpekleri için belirgin bir kürk yapısı mevcut değildir çünkü çağlar boyunca estetikten çok işlevlerine göre yetiştirilmişlerdir. Ayrıca ayakları karda daha kolay yürümesini ve yüzmesini sağlayan perdeli bir yapıya sahiptir.

Neler Yapar?
Kızılderili köpekleri eskiden yerliler tarafından balıkçılıkta ve her türlü kara avında av köpeği olarak kullanılmıştır. Ayrıca kabilenin erkek ve kadınları uzaktayken yaşlıları ve çocukları korumak için eğitilmiş, bekçilik ve koruma içgüdüleri yüksek köpeklerdir. Kabilelerin göçleri sırasında taşımacılıkta kızak köpekleri olarak da görev yapmış olan American Indian Dog, oldukça zeki ve hisleri kuvvetli hayvanlardır.

Aile üyelerine karşı sadık ve çocuklarla geçimi çok iyidir. Diğer köpeklerle arasında agresyon ve rekabet yoktur. Geçmişten günümüze, her türlü eğitime yatkın köpekler oldukları ispatlanmıştır.

Evde kapalı kalmaya ve apartman dairelerinde beslenmeye uygun değildir. çok fazla enerjik ve egzersize ihtiyaç duyan köpekler olmamasına rağmen açık havada serbest dolaşmaya, özgürlüğe düşkündür. Yalnız kalmaktan hoşlanmaz, insanlarla iletişime ihtiyaç duyar. Hava şartlarına karşı dayanıklı, daha çok kasaba tarzı yerleşimlerde, çiftlik evlerinde yaşamaya uygun bir ırktır.

Bahçeli bir evde ekstra egzersize ihtiyaç duymaz. Enerjik ve her türlü aktiviteye uyum sağlayan yardımcı köpeklerdir.

American Indian Dog'lar ekstra tüy bakımına ihtiyaç duymaz. Ancak düzenli olarak fırçalamak daha sağlıklı ve parlak tüylere sahip olmasını sağlar. Tüylerinin özel yapısı nedeniyle astım ve allerji problemi olan insanlar tarafından tercih edilmektedir.

Tarihçesi
Eski çağlarda kızılderililer tarafından yetiştirilmiş, avcılıkta, bekçilikte kullanılmış, eti yenmiş ve postundan yararlanılmış, hatta kutsal sayılıp dini törenlerde kullanılmışlardır.

Muhtemelen ataları sürü halinde yaşayan vahşi köpekler olduğundan kabile yaşamına oldukça iyi adapte olmuşlardır. İspanyollar tarafından atlar evcilleştirilmeden önce taşımacılıkta köpekler kullanılmaktaydı. Bu dönemlerde American Indian Dog, kızılderililer tarafından Kuzey Amerika'nın geniş bozkırlarında kabilenin eşya ve gereçlerini taşımak amacıyla kullanılmıştır.

Kökeni çok eskilere dayanan American Indian Dog'un, ne yazık ki Amerikan hükümetinin yerli kabilelere karşı uyguladığı politika nedeniyle nesli tükenme noktasına gelmiştir. Günümüzde soy ağacını bilmek neredeyse imkansız olduğundan bazı yetiştiriciler tarafından tekrar elde edilmeye çalışılmaktadır.

  Alıntı ile Cevapla

Alt 15 - 07 - 2014, 08:52   #20 (permalink)
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Cevap: Köpek Irkları


Ariegeois

Temel Özellikleri
Ariegeois, hafif, gösterişli ve güzel bir köpektir. Av sırasında tutkulu, aile içinde sakin ve duyguludur. Evde uyuması gerekir. İyi huylu. Koklayarak iz sürer.

Neler Yapar?
Düzlüklerde, tepelerde veya kayalık bölgelerde yabani tavşan avında ustadır. Hızlı ve güçlüdür. çok güçlü bir sesi vardır. Adımları hafiftir ve koku alma duyusu gelişmiştir. Bu özelliklerine rağmen sadece Fransa’nın güneyinde bilinen ve kullanılan bir cinstir.

Kökeni
Blue de Gascone, Gascon Saintongeois ve Briquet cinslerinin çiftleştirilmesiyle Ariége bölgesinde geliştirilmiş bir cinstir. Ortaya çıktığı tarih 1912'dir.


Avustralya Sığır Köpeği

Temel Özellikleri
Avustralya çoban köpeği genel yapı olarak güçlü, istenen görevi ne olursa olsun başarma isteği ve becerisine sahip olan bir iş köpeğidir.

Bir yabancıyla karşılaştığında uyarıcı şüpheli bir ifade takınması ırk için karakteristik kabul edilir.

Küçük ve orta büyüklükte bir köpektir. Zeki, akıllı ve itaatkardır. Bir iş köpeği olması nedeniyle apartman yaşamına veya bahçede tek başına yetiştirmeye uygun bir ırk değildir. En zeki ırklardan biri olmasına rağmen çok çabuk sıkılır ve ciddi davranış problemleri ortaya çıkabilir. İyi bir bekçi köpeğidir, fakat uzun süre tek başına bırakılmamalıdır. Ilıman iklimlerde dışarıda bakılabilir.

Neler Yapar?
Arama, gütme, koruma, bekçilik içgüdüleri kuvvetli, zeki, kıvrak bir köpektir. Bağımsız ve inatçı bir yapısı vardır. Bitmek bilmez bir enerjiyle çalışır.

İyi bir sığır çobanının sahip olması gereken bütün özelliklere sahiptir. Sığırları ökçelerini ısırarak yönettiği için "Australian heeler", "Hall's heeler", "Queensland heeler" ve "Blue heeler" gibi adlarla da bilinmektedir. Bazen insanların ve özellikle koşan küçük çocukların topuklarını ısırdığı görülmektedir.

çok zeki ve aktif olmasından dolayı yapacak bir iş bulamadığında çevreye zarar verme eğilimi yüksektir. Sahibine karşı çok sadık ve bağlı, eğitimi son derece kolaydır. Fakat tek kişiye bağlanma ve tek kişiden emir alma eğilimindedir.

Tanımadığı insanlara ve hayvanlara karşı şüpheci yaklaşır. Baskın bir karaktere sahip olduğundan diğer köpeklere karşı agresyon gösterebilir.

Bu köpek, Avustralyalı çiftçilere dayanıklı ve çevik bir çoban köpeği ve bekçi köpeği olarak yıllarca yardım etmiştir. çok geniş arazilerde çalışmaya alışkındır ve öteki cinslerden daha uzun mesafeleri katedebilir.

Avustralya sığır köpeği aktif, yorulmak bilmeyen bir köpektir. çok fazla fiziksel ve zihinsel egzersize ihtiyaç duyar. Uzun süreli, yorucu çalışmalar yapmaktan mutluluk duyar. Günlük düzenli egzersizlere ek olarak itaat eğitimi ve diğer eğitimler paralel yürütülmelidir.

Kökeni
Avustralya çoban köpeği 19. yüzyılda büyük çiftlik sahipleri tarafından sığır gütme amacı ön planda tutularak yetiştirilmiş bir ırktır. Vahşi Avustralya dingoları ile İskoçya'dan ve İngiltere'den getirilen günümüzde var olmayan mavi benekli Collie, Smithfiaeld Collie, Dalmatian, Australian Kelpie, Bull Terrier ırklarının melezlenmesiyle elde edilmiştir. Avustralya çoban köpeği AKC tarafından 1980'de ırk olarak kabul edilmiştir.

  Alıntı ile Cevapla

Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Köpek, Leopar ve Maymun Ezqi Fıkra 0 22 - 06 - 2015 18:32
Sir Lancelot Encore cinsi köpek Sare Hayvanlar Alemi 0 30 - 07 - 2014 13:00
Golden Köpek Muhtar Hayvanlar Alemi 0 15 - 07 - 2014 08:35
Doberman Köpek Muhtar Hayvanlar Alemi 0 15 - 07 - 2014 08:32