ForumAilem
  SohbetYaz

Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 12 - 09 - 2015, 12:31   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Teşrube Yemeği Tarifi


MALZEMELER
- 1, kilo küçük boy patlıcan.
- 1 kilo iri doğranmış kuzu kuşbaşı.
- 6 adet tırnak pide.
- 2 adet kuru soğan.
- 4 adet domates.
- 200 g sivri biber.
- 2 yemek kaşığı sade yağ.
- 1 yemek kaşığı biber salçası.
- 1 yemek kaşığı domates salçası.
- 1 tatlı kaşığı karabiber.
- 1 yemek kaşığı tuz.
- 2 su bardağı yoğurt.
- 3 diş sarımsak.
- 6 bardak sıcak su.

HAZIRLANIŞI
Kuşbaşı etler düdüklü tencereye alınır. Sade yağ bırakılır ve kavrulur. Rengi dönünce sırasıyla doğranan soğanlar, sivri biberler ve domatesler eklenir. Biber ve domates salçaları burakılır. Karabiberi ve tuzu atılır. Üzerine çIkacak kadar ortalama 6 bardak sıcak su konur. Kapağı kapatılıp pişirilmeye bırakılır.
Küçük patlıcanların uç kısımları kesilir. Alacalı doğranıp bütün halde bol yağda yumuşayana kadar çevrilir.
Düdüklüde pişen yemek başka bir tencereye alınır. Kızaran patlıcanlar üzerine dizilir. Bir taşım kaynayınca ocaktan alınır.
Pideler kuşbaşı doğranıp sunum tabağına alınır. Pişen yemeğin suyu ile ıslatılır. Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirilir. En son sebzeli etler dizilip sunuma alınır.
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
tarifi, tesrube, yemegi



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık