ForumAilem.Com - Paylasimin Yeni Adresi
  SohbetYaz



Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 12.Eylül.2015   #1 (permalink)
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Bayat Ekmek Kebabı


Malzemeler


Yarım kg tavuk kuşbaşı (but kısmından),
1 adet soğan,
2 diş sarımsak,
3 adet sivri biber,
3 adet domates,
1 adet bayat ekmek,
4 yemek kaşığı tereyağı,
1 kase sarımsaklı yoğurt,
Tuz,
Karabiber.
Yapılışı

Bayat ekmeği küp küp doğrayalım.
Tavada 2 yemek kaşığı tereyağını eritip içine ekmekleri ilave edelim ve kıtırlaşana kadar kavuralım.
Soğanı ve sarımsakları ince ince doğrayalım.
Soğanı ve sarımsağı kalan 2 yemek kaşığı tereyağında kavuralım.
İçine tavuk etlerini ilave edip etlerin rengi dönene kadar kavuralım.
Sonra ince ince doğradığımız biberleri ve küp şeklinde doğradığımız domatesleri ilave edip kavuralım.
Daha sonra karabiberi ve tuzu ilave edip domatesler suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
Bu işlemin sonunda tavuk etleri hala sert ise 1 su bardağı sıcak su ilavesi yapıp etler yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirelim.
Servis tabağına önce ekmekleri yerleştirelim.
Ekmeklerin üzerine sarımsaklı yoğurdu gezdirelim.
Sarımsaklı yoğurdun üzerine tavuklu harcı döküp hafif yayalım.
Tavuklu Bayat Ekmek Kebabını sıcak sıcak servis yapalım.
  Alıntı ile Cevapla

Cevapla


Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kaşarlı Bayat Ekmek Böreği Sare Börekler 0 06.Ağustos.2014 11:46
Kahvaltılık Yumurtalı Ekmek Yapımı aSpeNDos Diğer Tarifler 0 29.Haziran.2014 18:47
Sarımsak Kebabı aSpeNDos Etli Yemekler 0 27.Haziran.2014 15:55
Çökertme Kebabı aSpeNDos Etli Yemekler 0 27.Haziran.2014 15:53