ForumAilem
  SohbetYaz

Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 27 - 06 - 2014, 14:55   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Sarımsak Kebabı




Malzemeler:
1.5 kg taze baş sarımsak
500 gr iri çekilmiş kıyma (dana~kuzu karışık)
1 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
Yarım çay bardağı nar ekşisi
Hazırlanışı:
Kıymayı derin bir kapta tuz ve karabiberle yoğurun. Kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın. Şişlere kabuklarını soymadan bir baş sarımsak bir köfte dizin. Izgara telini hafif yağlayıp hazırladığınız şişleri pişirin. Tepsiye sıralamayı bozmadan şişten çıkararak yerleştirin. üzerine nar ekşisini sulandırarak bir miktar gezdirin. önceden ısıtılmış 230 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika kadar üzeri alüminyum folyo ile kapalı olarak pişirin. Fırından çıkarıp sıcak servis yapın.

Afiyet olsun
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
kebabi, sarimsak


Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık