27.Haziran.2014 | #1 (permalink) |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
|
Sarımsak Kebabı
Malzemeler: 1.5 kg taze baş sarımsak 500 gr iri çekilmiş kıyma (dana~kuzu karışık) 1 yemek kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber Yarım çay bardağı nar ekşisi Hazırlanışı: Kıymayı derin bir kapta tuz ve karabiberle yoğurun. Kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın. Şişlere kabuklarını soymadan bir baş sarımsak bir köfte dizin. Izgara telini hafif yağlayıp hazırladığınız şişleri pişirin. Tepsiye sıralamayı bozmadan şişten çıkararak yerleştirin. üzerine nar ekşisini sulandırarak bir miktar gezdirin. önceden ısıtılmış 230 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika kadar üzeri alüminyum folyo ile kapalı olarak pişirin. Fırından çıkarıp sıcak servis yapın. Afiyet olsun |
Seçenekler | Arama |
Stil | |
|
|
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Sarımsak ve Limon Sosu | Sare | Soslar | 0 | 31.Temmuz.2014 22:27 |
Sarımsak Çayı Nasıl Yapılır? | aSpeNDos | Şifalı Bitkiler | 0 | 29.Haziran.2014 00:27 |
Çökertme Kebabı | aSpeNDos | Etli Yemekler | 0 | 27.Haziran.2014 15:53 |