ForumAilem
  SohbetYaz
>
+

Kayıt Ol Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol

Etiketlenen üyelerin listesi

 
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 17-11-25, 22:15   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Almanya Dışişleri Bakanı Johann Wadephul: Arnavutluk, AB'ye entegrasyon yolunda kararlılıkla ilerliyor


Wadephul, Balkan ülkelerine gerçekleştirdiği resmi temasları kapsamında bulunduğu Arnavutluk'un başkenti Tiran'da Arnavutluk Avrupa ve Dışişleri Bakanı Elisa Spiropali ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Bölgedeki hiçbir ülkede AB üyeliğine verilen desteğin Arnavutluk'taki kadar güçlü olmadığını belirten Wadephul, "Arnavutluk, AB'ye entegrasyon yolunda kararlılıkla ilerliyor. AB ve Almanya, Arnavutluk'un yanında kararlı bir şekilde duruyor." dedi.

Wadephul, Arnavutluk'un AB yolunda çabalarını yoğunlaştırması halinde üyelik şansının oldukça yüksek olduğunu söyleyerek, "Hukukun üstünlüğü, özellikle de medya özgürlüğü ve yolsuzluk ve organize suçla mücadele alanlarında reformların hayata geçirilmesi söz konusudur. Bağımsız bir adalet sistemi merkezi öneme sahiptir." diye konuştu.

DSÖ: Tütün her yıl 7 milyon kişinin ölümüne neden oluyorARNAVUTLUK'TA AB ENTEGRASYONUNA DESTEK YÜZDE 92 İLE AVRUPA'DA REKOR SEVİYEDE

Bakan Spiropali ise ülkesinin, Avrupa entegrasyonu yolunda müzakereleri 2027'ye kadar tamamlamak ve 2030'a kadar tam AB üyesi olmak istediğini vurguladı.Bakan Spiropali ise ülkesinin, Avrupa entegrasyonu yolunda müzakereleri 2027'ye kadar tamamlamak ve 2030'a kadar tam AB üyesi olmak istediğini vurguladı.

Spiropali, "Arnavutluk'ta AB entegrasyonuna verilen desteğin, vatandaşlarımızın yüzde 92'si ile Avrupa'da rekor seviyede olduğunu ve bölgedeki diğer tüm ülkelerden daha yüksek olduğunu düşünüyorum." dedi.Spiropali, "Arnavutluk'ta AB entegrasyonuna verilen desteğin, vatandaşlarımızın yüzde 92'si ile Avrupa'da rekor seviyede olduğunu ve bölgedeki diğer tüm ülkelerden daha yüksek olduğunu düşünüyorum." dedi.

İsrailli bakan Ben-Gvir, Filistin Devlet Başkanı Abbas'ın gözaltına alınmasını istediAlmanya'yı gerçek bir stratejik ortak olarak gördüklerini ve işbirliğini her alanda ilerletme konusunda tam iradeye sahip olduklarını söyleyen Spiropali, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Arnavutluk, daha güvenli ve entegre bir bölge için verilen çabalarda istikrar unsuru ve güçlü bir ortak olmaya devam ediyor. Arnavutluk için özellikle Kosova ile işbirliği öncelikler listesinin başında yer alıyor. Kosova'nın içinde bulunduğu ve bu ülkenin AB entegrasyon sürecini kısıtlayan tedbirleri aşırı ve engelleyici olarak değerlendiriyor, bunların derhal kaldırılması çağrısında bulunuyoruz. Kosova'nın Sırbistan ile diyalog sürecine ciddi katılımını destekledik ve teşvik ettik.""Arnavutluk, daha güvenli ve entegre bir bölge için verilen çabalarda istikrar unsuru ve güçlü bir ortak olmaya devam ediyor. Arnavutluk için özellikle Kosova ile işbirliği öncelikler listesinin başında yer alıyor. Kosova'nın içinde bulunduğu ve bu ülkenin AB entegrasyon sürecini kısıtlayan tedbirleri aşırı ve engelleyici olarak değerlendiriyor, bunların derhal kaldırılması çağrısında bulunuyoruz. Kosova'nın Sırbistan ile diyalog sürecine ciddi katılımını destekledik ve teşvik ettik."

Balkan ülkeleri temasları kapsamında Bosna Hersek ve Karadağ'ı ziyaret eden Wadephul, Sırbistan, Kosova ve Kuzey Makedonya'da da temaslarda bulunacak.Balkan ülkeleri temasları kapsamında Bosna Hersek ve Karadağ'ı ziyaret eden Wadephul, Sırbistan, Kosova ve Kuzey Makedonya'da da temaslarda bulunacak.

Musul'da gün batımı! Gökyüzünde oluşan destansı kızıllık
Kaynak ; Milliyet
  Alıntı ile Cevapla
 



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık