ForumAilem
  SohbetYaz
>
+

Kayıt Ol Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 22-06-25, 08:00   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
SON DAKİKA HABERLERİ: ABD SENATO AZINLIK LİDERİ SCHUMER: TRUMP BU GECENİN HESABINI AMERİKAN HALKINA VERMELİ


Schumer, Kongre'nin bilgilendirilmediğini ve böylesine büyük sonuçları olacak bir askeri operasyonun tek taraflı yürütülmemesi gerektiğini vurgulayarak, "Trump, bu gecenin hesabını Amerikan halkına vermelidir" ifadesini kullandı.

Schumer yaptığı yazılı açıklamada, "Başkan Trump, Amerikan halkına ve Kongre'ye bu gece alınan eylemler ve bunların Amerikalıların güvenliği açısından etkileri konusunda net cevaplar sağlamalıdır" dedi.

'GENİŞ ÇAPLI SAVAŞ TEHLİKESİ ARTTI'

Schumer, İran'ın mevcut tehditlerini tanıdığını ancak bu tehditlere karşı stratejik, koordineli ve anayasal çerçevede hareket edilmesi gerektiğini de vurguladı. Schumer açıklamasını, "İran'ın acımasız terör kampanyası, nükleer hırsları ve bölgesel saldırganlığıyla yüzleşmek güç, kararlılık ve stratejik netlik gerektirir. Daha geniş, daha uzun ve daha yıkıcı bir savaş tehlikesi artık önemli ölçüde arttı." sözleriyle bitirdi.

İsrail-İran savaşında 10. gün: ABD savaşa girdi, 'sığınak delici bomba' tarihte ilk kez kullanıldı!'TEK TARAFLI SÜRÜKLENMESİNE İZİN VERİLMEMELİ'

Demokrat lider, Beyaz Saray'ın saldırıyı önceden Kongre'ye bildirmemesine tepki göstererek, "Hiçbir başkanın, dengesiz tehditler ve hiçbir strateji olmaksızın, bu ülkeyi savaş gibi sonuçları olacak bir şeye tek taraflı olarak sürüklemesine izin verilmemelidir" ifadelerini kullandı.

İlginizi ÇekebilirChuck Schumer, açıklamasında Senato Çoğunluk Lideri John Thune'a da çağrıda bulunarak, Kongre'nin denetim yetkilerini devreye sokması gerektiğini belirtti ve "Savaş Yetkileri Yasası'nı yürürlüğe koymalıyız ve Senato Çoğunluk Lideri Thune'u bunu derhal Senato zeminine koymaya çağırıyorum. Ona oy veriyorum ve koridorun her iki tarafındaki tüm Senatörlerden buna oy vermelerini rica ediyorum." şeklinde konuştu.

Schumer, bu adımın yalnızca Trump'a karşı değil, anayasal denge açısından gerekli olduğunu savundu.


Kaynak ; Milliyet
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık