ForumAilem
  SohbetYaz
>
+

Kayıt Ol Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol

Etiketlenen üyelerin listesi

 
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 14-05-25, 09:05   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Son dakika! Tonga'da 6.4 büyüklüğünde deprem!


Amerika Birleşik Devletleri Jeoloji Araştırmaları Kurumu'na (USGS) göre, Çarşamba günü (14 Mayıs) Avustralya'nın doğusunda ve Yeni Zelanda'nın kuzeyindeki Tonga'da 6.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, ülkenin doğu kıyısı açıklarında gerçekleşti.

Deprem, yerel saatle yaklaşık 17.15'te (TSİ ile 07.15'te) yerin 243 kilometre derinliğinde meydana geldi. Sarsıntının en yakın yerleşim yeri olan Neiafu kasabasına yaklaşık 137 kilometre mesafede olduğu bildirildi.

Muğla açıklarında 6 büyüklüğünde deprem! Uzman isimden 'büyük deprem olursa sürpriz olmaz' yorumuATEŞ ÇEMBERİ ÜZERİNDE

Bölge, yaklaşık 100 bin kişilik nüfusa sahip alçak rakımlı takımadaları nedeniyle depremlere karşı oldukça hassas. Tonga, Güneydoğu Asya'dan Pasifik havzası boyunca uzanan yoğun tektonik faaliyetlerin yaşandığı bir alan olan "Ateş Çemberi" (Ring of Fire) üzerinde yer alıyor.




Kaynak ; Milliyet
  Alıntı ile Cevapla
 



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık