ForumAilem.Com - Paylasimin Yeni Adresi

ForumAilem.Com - Paylasimin Yeni Adresi (https://forumailem.com/index.php)
-   Dünyadan Haberler (https://forumailem.com/dunyadan-haberler/)
-   -   Son dakika! Tonga'da 6.4 büyüklüğünde deprem! (https://forumailem.com/dunyadan-haberler/17477-son-dakika-tongada-6-4-buyuklugunde-deprem.html)

aSpeNDos 14-05-25 09:05

Son dakika! Tonga'da 6.4 büyüklüğünde deprem!
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]Amerika Birleşik Devletleri Jeoloji Araştırmaları Kurumu'na (USGS) göre, Çarşamba günü (14 Mayıs) Avustralya'nın doğusunda ve Yeni Zelanda'nın kuzeyindeki Tonga'da 6.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, ülkenin doğu kıyısı açıklarında gerçekleşti.

Deprem, yerel saatle yaklaşık 17.15'te (TSİ ile 07.15'te) yerin 243 kilometre derinliğinde meydana geldi. Sarsıntının en yakın yerleşim yeri olan Neiafu kasabasına yaklaşık 137 kilometre mesafede olduğu bildirildi.

Muğla açıklarında 6 büyüklüğünde deprem! Uzman isimden 'büyük deprem olursa sürpriz olmaz' yorumuATEŞ ÇEMBERİ ÜZERİNDE

Bölge, yaklaşık 100 bin kişilik nüfusa sahip alçak rakımlı takımadaları nedeniyle depremlere karşı oldukça hassas. Tonga, Güneydoğu Asya'dan Pasifik havzası boyunca uzanan yoğun tektonik faaliyetlerin yaşandığı bir alan olan "Ateş Çemberi" (Ring of Fire) üzerinde yer alıyor.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Kaynak ; Milliyet


Forum Saati: 17:05. Zaman dilimi GMT +3 olarak ayarlanmıştır.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

NETGUC İNTERNET HİZMETLERİ