ForumAilem.Com - Paylasimin Yeni Adresi
  SohbetYaz



User Tag List

Post New Thread Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 07-04-2015, 20:02   #1 (permalink)
Çevrimdışı
-įŞįñə qəŁįŕŚə
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
You can not vote!
0
You can not vote!

Muz Diyeti Nasıl Yapılır


Muz diyeti deyince, aklınıza sadece muzla yapılan bir diyet gelmiş olabilir. Aslında muz diyetinin bilinen diğer adı "Sabah muz diyeti"... Bu diyette gün boyu muzla beslenmek diye bir kural yok. Sadece, sabah kahvaltınızda muzdan başka bir şey yememeniz gerekiyor. Sabah kahvaltısında istediğiniz kada muz tüketebiliyorsunuz. Sabah tüketilen muzun yanında iki bardak ılık su içmeniz gerekiyor. Bu diyette ara öğün yok, ancak sabah muzla yaptığınız kahvaltı dışında istediğinizi yemekte özgürsünüz. Fakat, akşam yemeğini saat 19:00 civarında yemeniz ve saat 20.00 itibariyle bütün yeme içme faaliyetlerinizi durdurmanız gerekiyor.

Muz diyeti 2008 yılında İnternet'te bir sitede yayınlanmış ve oldukça popüler olmuştur. Japon muz diyetinin mucidi Hitoshi Watanabe adlı eczacı ve alternatif tıp uzmanıdır. Bu diyetin büyük ilgi görmesi sebebiyle Japonya'da bir süreliğine muz kıtlığı yaşandığı rivayet edilir. Sadece sabah kahvaltısında muz yemekle nasıl zayıflandığı ise merak konusu... Bunu muzun içerisinde yüksek oranda bulunan potasyum ve kalsiyum lifleriyle açıklamak mümkün. Oldukça lifli bir yapısı bulunan muz, sabah aç karnına tüketildiğinde bağısaklarda karbonhidratların emilimini en az seviyeye indiriyor. Tokluk hissi sağlamasının yanı sıra metabolizmayı hızlandırması, sabahtan başlayarak yağ yakımına neden oluyor.
Muz diyeti nasıl yapılır?
Kahvaltı: İstediğiniz kadar muz ve iki bardak ılık su
Öğle: Dilediğiniz yemekleri yiyebilirsiniz ancak alkol ve süt ürünleri yasak.
Akşam: Dilediğiniz yemekleri yiyebilirsiniz ancak alkol ve süt ürünleri yasak.
Daha etkili bir sonuç almak istiyorsanız, her istediğinizi yemek yerine beyaz un, şeker ve aşırı yağlı yiyeceklerden uzak durabilirsiniz. Muz diyetiyle birlikte haftada en az 3 gün yapacağınız spor faaliyetleriyle daha kalıcı ve sağlıklı sonuçlar almanız da mümkün olabilir. Bu diyette gün içerisinde içtiğiniz su mutlaka oda sıcaklığında olmalı. Aynı zamanda, Japon muz diyetinde hergün 7-8 saat uyumak zayıflamak için en önemli unsurlardan biri olarak kabul ediliyor.
  Reply With Quote

Reply



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Perde Temizliği Ve Bakımı Nasıl Yapılır, Eskiyen Perdeler Nasıl Yıkanır? Queen Warrior Bunları Biliyor Musunuz? 0 07-11-2015 23:19
Yeşil Elma Diyeti Nasıl Yapılır ? Ezqi Diyet Yemekleri 0 07-04-2015 20:06
Şeftali Diyeti Nedir ve Nasıl Yapılır Ezqi Diyet Yemekleri 0 07-04-2015 20:02