06 - 08 - 2014, 08:52 | #1 (permalink) |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
|
Bulgur içli börek
Malzemeler:
- 3 adet yufka, - 200 gr. kıyma, - 1 çorba kaşığı margarin, - 1 adet kuru soğan, - 1 su bardağı ince bulgur, - 1 çay bardağı ceviz içi, - 1 çay kaşığı pulbiber, - Tuz, karabiber. Kızartmak İçin: - 3 adet yumurta, - 1 su bardağı galeta unu, - Sıvıyağ. Yapılışı: Margarini eritin. İçine ince doğranmış soğan ve kıymayı katıp kavurun. Yıkayıp süzdüğünüz bulguru, iri çekilmiş cevizi, karabiberi, pulbiberi ve tuzu ilave edin. 2 dakika daha kavurduktan sonra altını kapatıp soğumaya bırakın. Yufkaların her birini 6 üçgen parçaya kesin. Geniş kısmına hazırladığınız içten koyup, rulo şeklinde sarın. Börekleri önce çırpılmış yumurtaya, sonra galeta ununa bulayıp, kızgın sıvı yağda kızartın. Afiyet olsun. |
|
|
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Taze Fasulyeli Bulgur Pilavı Tarifi | Ezqi | Pilavlar | 0 | 07 - 07 - 2015 17:03 |
Tereyağlı Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi | Ezqi | Pilavlar | 0 | 07 - 07 - 2015 17:03 |
çiğ börek (eskişehir) | Sare | Kekler,Kurabiyeler,Pastalar | 0 | 06 - 08 - 2014 09:03 |
Çiğ Börek | aSpeNDos | Kekler,Kurabiyeler,Pastalar | 0 | 27 - 06 - 2014 12:47 |