![]() |
Bulgur içli börek Malzemeler: - 3 adet yufka, - 200 gr. kıyma, - 1 çorba kaşığı margarin, - 1 adet kuru soğan, - 1 su bardağı ince bulgur, - 1 çay bardağı ceviz içi, - 1 çay kaşığı pulbiber, - Tuz, karabiber. Kızartmak İçin: - 3 adet yumurta, - 1 su bardağı galeta unu, - Sıvıyağ. Yapılışı: Margarini eritin. İçine ince doğranmış soğan ve kıymayı katıp kavurun. Yıkayıp süzdüğünüz bulguru, iri çekilmiş cevizi, karabiberi, pulbiberi ve tuzu ilave edin. 2 dakika daha kavurduktan sonra altını kapatıp soğumaya bırakın. Yufkaların her birini 6 üçgen parçaya kesin. Geniş kısmına hazırladığınız içten koyup, rulo şeklinde sarın. Börekleri önce çırpılmış yumurtaya, sonra galeta ununa bulayıp, kızgın sıvı yağda kızartın. Afiyet olsun. |
Forum Saati: 23:15. Zaman dilimi GMT +3 olarak ayarlanmıştır. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
NETGUC İNTERNET HİZMETLERİ