Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12 - 09 - 2015, 08:09   #1 (permalink)
Çevrimdışı
Sare Konuyu Baslatan
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Hamurda Balık


MALZEME LİSTESİ:

1 deniz levreği

İç Malzemesi İçin:

Biberiye
Limon
Karabiber

Hamuru İçin:

5 su bardağı un
2 çorba kaşığı kekik
2 çorba kaşığı tuz
1 yumurta
Aldığı kadar ılık su

Üzeri İçin:

1 yumurta

Garnitürü İçin:

Renkli yeşillik
Havuç
Balzamik sirke
Zeytinyağı

HAZIRLANIŞI:

Karıştırma kabına unu alın. Üzerine tuz, şeker, kekiği ekleyerek alabildiği kadar su ile hamuru yoğurun. Yoğurulunca bir süre bekletin.

Diğer tarafta balığı temizledikten sonra içine tuz ve karabiber serpin. Daha sonra limon dilimleri ve biberiye ya da feleğen ile doldurun.

Hazırladığınız hamuru 2 ye bölün. Hamurların her birini balığın ebadında büyütün. Bu hamuru fırın tepsisine alın. Daha sonra balığın bir tarafını yağlayarak hamurun üzerine yatırın. Diğer hamuru da açarak üzerine kapatın. Dışarıdan balık şeklinde hamuru kesin. Artan hamur parçaları ile de balığa göz ve yüzgeç yaparak hamurdan bir balık görüntüsü verin. Pul şeklini vermek için makastan yararlanabilirsiniz. Daha sonra 200 derecelik fırında hamur kızarana kadar pişirin. Yanında bol yeşillikli bir salata ile servis yapın.
  Alıntı ile Cevapla