ABD Ba?kan? Donald Trump, ?ran ile Cumartesi günü Maskat'ta yap?lmas? planlanan nükleer müzakerelerle ilgili "?ran ile bir anla?ma yapmak istiyorum. Anla?maya oldukça yakla?t?k. Ben bir anla?ma yapmay? tercih ederim" demi? ancak "Büyük bir çat??ma riski var. Bu bölgede çok say?da Amerikal? var ve ben de dedim ki, onlara buradan ç?kmalar?n? söylemeliyiz, çünkü yak?nda bir ?ey olabilir. Binalar?na füze ya?arken hiçbir uyar? yapmam?? olmak istemem. Bu mümkün. Bu yüzden bunu yapmak zorunda kald?m" diye de eklemi?ti.
Sava? resmen ba?lad?! ?srail, ?ran'? vurdu: 300 hava sald?r?s?, Genelkurmay Ba?kan? öldü
TRUMP: SALDIRIDAN HABERDARDIM
Trump, sald?r?dan sonra Fox News kanal?n?n sunucusu Bret Baier'a, ?srail'in ?ran'a sald?r?lar düzenleyece?inden önceden haberdar oldu?unu söyledi.
Trump ?u ifadeleri kulland?:
Al?nt? Metni
B?RKAÇ KEZ GÖRÜ?MÜ?LERD?
Trump, son günlerde ?srail Ba?bakan? Binyamin Netanyahu ile birkaç kez görü?mü?tü.
Trump yönetimi, "sald?r?n?n gerçekle?ece?ini teyit etmek üzere Orta Do?u'daki en az bir kilit müttefikiyle temasa geçti?ini ancak ABD'nin sald?r?larda yer almad???n? da" belirtti.
ABD'N?N SAVA?A DAHL? VAR MI?
Öte yandan The Jerusalem Post'a konu?an ?srailli bir yetkili ABD "Amerikan yönetimine, ?ran'?n nükleer bomba geli?tirmeye yönelik at?l?m?na dair kan?t sunduk. Amerikal?larla tam ve eksiksiz bir koordinasyon içindeydik" ifadalerini kulland?.
ABD D??i?leri Bakan? Marco Rubio, sald?r?dan ABD'yi soyutlayarak ?u ifadeleri kullanm??t?:
"Bu gece, ?srail ?ran'a kar?? tek tarafl? bir harekette bulundu. Biz ?ran'a yönelik sald?r?lara dahil de?iliz ve önceli?imiz bölgede bulunan Amerikan güçlerini korumakt?r. Ba?kan Trump ve yönetimi, kuvvetlerimizi korumak için gerekli tüm ad?mlar? atm??t?r ve bölgesel ortaklar?m?zla yak?n temas halindedir. ?unu aç?kça belirtmek isterim: ?ran, ABD ç?karlar?n? ya da personelini hedef almamal?d?r."
Survivor'da finale kalan isimler belli oldu! Nefes kesen yar? final mücadelesiBu ülkelerde hiç y?lan yok! ??te dünyada hiç y?lan olmayan ülkelerin listesiFenerbahçe'de Mourinho'nun ç?lg?n transfer listesi ortaya ç?kt?! Londra'daki toplant?da tek tek isim verdi
Kaynak ; Milliyet