Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06 - 08 - 2014, 18:31   #1 (permalink)
Çevrimdışı
Sare Konuyu Baslatan
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Havuç pilaki


Havuç pilaki

4 Kişilik
254 Kalori

Malzemeler
750 gr. kum havucu
60 ml. zeytinyağı
2 adet soğan
30 gr. pirinç
kakule
taze kişniş
şeker
tuz

Hazırlanışı
+ Tencereye zeytinyağını ekleyin.

+ Kabuklarını soyup küp doğradığınız soğanları şeffaflaşana kadar çevirin.

+ Havuçları, şekeri ve tuzu ilave edin. 200 ml. sıcak su, kakule ve pirinci ekleyip önce harlı sonra kısık ateşte pişirin.

+ Tencerede soğumaya bırakın. Servis tabağına alın. Kişniş yapraklarını da ekleyerek servis yapın.

Havuca çok yakışan kakule, yemeğe değişik bir tat katar. Kum havucu olmayan mevsimde havucu halka veya uzun keserek de bu yemeği hazırlayabilrsnz.
  Alıntı ile Cevapla