Havuç pilaki Havuç pilaki
4 Kişilik
254 Kalori
Malzemeler
750 gr. kum havucu
60 ml. zeytinyağı
2 adet soğan
30 gr. pirinç
kakule
taze kişniş
şeker
tuz
Hazırlanışı
+ Tencereye zeytinyağını ekleyin.
+ Kabuklarını soyup küp doğradığınız soğanları şeffaflaşana kadar çevirin.
+ Havuçları, şekeri ve tuzu ilave edin. 200 ml. sıcak su, kakule ve pirinci ekleyip önce harlı sonra kısık ateşte pişirin.
+ Tencerede soğumaya bırakın. Servis tabağına alın. Kişniş yapraklarını da ekleyerek servis yapın.
Havuca çok yakışan kakule, yemeğe değişik bir tat katar. Kum havucu olmayan mevsimde havucu halka veya uzun keserek de bu yemeği hazırlayabilrsnz. |