![]() |
![]() |
![]() | #1 |
Çevrimdışı ![]() ![]() | Havuç pilaki Havuç pilaki 4 Kişilik 254 Kalori Malzemeler 750 gr. kum havucu 60 ml. zeytinyağı 2 adet soğan 30 gr. pirinç kakule taze kişniş şeker tuz Hazırlanışı + Tencereye zeytinyağını ekleyin. + Kabuklarını soyup küp doğradığınız soğanları şeffaflaşana kadar çevirin. + Havuçları, şekeri ve tuzu ilave edin. 200 ml. sıcak su, kakule ve pirinci ekleyip önce harlı sonra kısık ateşte pişirin. + Tencerede soğumaya bırakın. Servis tabağına alın. Kişniş yapraklarını da ekleyerek servis yapın. Havuca çok yakışan kakule, yemeğe değişik bir tat katar. Kum havucu olmayan mevsimde havucu halka veya uzun keserek de bu yemeği hazırlayabilrsnz. |
![]() |
![]() |
Etiketler |
havuc, pilaki |
| |