Tutmaç MALZEMELER:
* 3 yufka
* 250g kıyma
* 1 soğan
* maydanoz
* tuz,karabiber
* 1 kase yoğurt
* 1-2 diş sarmısak
* 1-2 kaşık margarin veya tereyağı
* kırmızı biber
YAPILIŞI:
* Önce soğanı rendeleyelim,maydanozu ince kıyalım tuz ve karabiberle kıymaya ilave edelim ve yoğuralım.
* Yufkayı üst üste koyup önce ortadan ikiye sonrada iki parmak inceliğinde şeritler keselim.
* Ucuna hazırladığımız içten koyalım.
* Muska şeklinde üçgenler elde edelim ve sonunu suyla yapıştıralım.
* Bol ve kızgın yağda kızartalım,havlu kağıt üzerine alalım.
* Sonra üzerine sarmısaklı yoğurt ve kırmızı biberli yağı dökelim.
AFİYET OLSUN... |