Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26 - 11 - 2023, 14:06   #1 (permalink)
Çevrimiçi
aSpeNDos Konuyu Baslatan
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Kalkanoğlu Pilavı - Tarifi - Trabzon




Malzemeler
  1. 2 su bardağı Osmancık pirinç
  2. 1 çay bardağı tel şehriye
  3. 300 g kuşbaşı kuzu eti
  4. 5 yemek kaşığı tereyağı
  5. 3 su bardağı kemik suyu
  6. 1 tatlı kaşığı domates salçası

Üzeri için

Değirmen karabiber
Kalkanoğlu Pilavı
Nasıl Yapılır
Pilav tenceresinde tereyağını eritin. Pirinç, tel şehriye ve kuşbaşı kuzu etini ilave edip etlerin rengi dönünceye kadar kavurun. Kemik suyunu ilave edip pirinçler göz göz oluncaya kadar pişirin.
Ocaktan alıp tencerenin üzerini bir havlu ile sarıp 20 dakika dinlendirin. Değirmen karabiber ile süsleyerek servis yapın.
  Alıntı ile Cevapla