ForumAilem.Com - Paylasimin Yeni Adresi
  SohbetYaz



Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 26 - 11 - 2023, 13:54   #1 (permalink)
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Turşu Kavurması - Tarifi - Karadeniz




Bugün sizleri Karadeniz yöresine ait bir yemekle tanıştıracağız. Yanında mısır ekmeğine sıklıkla yer verilen turşu kavurması Karadenizlilerin kendine has lezzetlerinden biridir. Mayhoş tadı ile damaklarda kalıcı bir tat bırakır. Turşu kavurmasının en sevilen çeşidi fasulye turşusu ile hazırlananadır. Hiç denemeyenlerin genelde önyargı ile baktıkları turşu kavurması, tadına bakıldığında yerini övgülere bırakır. Peki, turşu kavurması nasıl yapılır? İşte fasulye turşusu malzemeleri, yapımı ve püf noktaları…

Gıdaları koruma altına almak için uygulanan en eski saklama yöntemlerinden biri olan turşu, yalnızca yemeklerin yanında servis edilmekle kalmaz, ayrıca kavrularak bir güzel yemeği yapılır. Turşu güçlü bir probiyotik kaynağıdır. Yüksek lif içeriği ile de sağlık dostu olarak bilinen turşunun her çeşidinden kavurması hazırlanabilir. Ancak fasulye turşusu kavurması Karadeniz’in en gözde tariflerinden biridir. Bu bölgede sabah kahvaltı da dahil olmak üzere her öğünde fasulye turşusunun sofralarda yer aldığını görebilirsiniz. İşten eve geldiğinizde zamanınızı almayacak bir yemek tarifi arıyorsanız fasulye turşusu kavurması ile sağlıklı ve lezzetli bir öğün hazırlamanızı tavsiye edebiliriz. Öyleyse turşu kavurması nasıl yapılır? İşte turşu kavurmasının en lezzetli hali fasulye turşusu kavurması tarifi…

Malzemeler

Malzemeler
• 2 tane soğan

• 2 diş sarımsak

• 3 yemek kaşığı zeytinyağı

• 500 gram fasulye turşusu

• 2 yemek kaşığı tereyağı

• Tuz

• Pul biber

Fasulye Turşundan Kavurma Tarifi

Fasulye Turşundan Kavurma Tarifi
Bilindiği üzere fasulye turşusu da dahil olmak üzere tüm turşuların yapım aşamasında yoğun kaya tuzu kullanılır. Bundan dolayı kavurmasını hazırlarken ilk olarak suyun içinde fasulyeleri bekletmek gerekecektir. Aksi takdirde aşırı tuzdan yemesi güç olur. Bu önemli püf noktadan sonra fasulye turşu kavurmasını hazırlayabiliriz. İşte adım adım fasulye turşusu kavurması tarifi…

• Fasulyeleri suda bir saat kadar beklettikten sonra süzerek iri şekilde doğrayın.

• Fasulyeleri kavurmak için soğanları yemeklik ya da yarım halka şeklinde doğrayın.

• Tavada tereyağı ve zeytinyağını erittikten sonra da soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.

• Soğanların üzerine sarımsakları ekleyip kavurmaya devam edin.

• En son fasulyeleri de tencereye ekleyerek tuz ve pul biberi yeteri kadar tencereye serpiştirip hafifçe karıştırın. Kavrulan yemeğin altını kapatabilirsiniz.

Afiyet olsun.
  Alıntı ile Cevapla

Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Karagöz İle Hacivat: Turşu Serdar102 Tiyatro Köşesi 0 22 - 08 - 2023 16:45
En güzel karadeniz fıkraları - Nerede? Ezqi Fıkra 0 22 - 06 - 2015 18:30
Karadeniz Bölgesi Hakkında Bilgi aSpeNDos Karadeniz Bölgesi 6 20 - 06 - 2015 12:19
Karadeniz Bölgesinin Ekonomik Faaliyetleri aSpeNDos Karadeniz Bölgesi 0 20 - 06 - 2015 12:18
Rumeli Kavurması aSpeNDos Etli Yemekler 0 27 - 06 - 2014 13:59