SohbetYaz.Com
XP Odulleri Sistemi
XP Kazanmaya Basla!
Gunluk Giris
Her gun +50 XP
Streak Bonusu
Seri yap, bonus kazan!
Gunluk Gorevler
Gorev tamamla, XP kazan
XP Market
Unvan, rozet, boost al!
Uye ol, her gun XP kazan ve liderlik tablosuna gir!
FATagram
Hikayeler kilitli
Bu içerikler üyelere özeldir.
Kayıt ol, tüm içeriklere eriş!
Üye Ol
FA-X
Tweetler kilitli

Resimyolu SohbetYaz Loadix

Reklam Ver Netguc İnternet Hizmetleri Reklam Ver
Sevgini paylaşmak için bir neden yeterli 💗 - Yeni mesaj yok..!
Ask Mesaji Gonder
♥ Ask Mesaji Gonder
Bugun kalan mesaj hakkiniz: 0
Kayıt Ol Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama
Alt 15-08-26, 11:20   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Otobüs durağında sorduğu soruya aldığı cevap, hayatını değiştirdi: O zamanlar ayıptı


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]Gaziantep’te evli ve 7 çocuk annesi ev kadını Leyla Akcan, durakta beklerken yanındaki kişiye gelen otobüsün nereye gittiğini sordu. Bu kişi Akcan’a 'Teyze daha gençsin, niye okumayı yazmayı öğrenmiyorsun?' dedi. Aldığı cevap karşısında kırılan Akcan, ardından yıllardır ertelediği hayalinin peşinden gitmeye karar verdi. Leyla Akcan, Şahinbey Belediyesi’nin Binevler Sosyal Tesisi’nde açtığı okuma yazma kursuna katıldı. Harfleri ve sayıları öğrenmeye başlayan Akcan, yıllar önce yarım kalan hayalini şimdi gerçekleştirmek istediğini belirterek, okuma yazmayı öğrendikten sonra kendi kitabını yazmak istediğini söyledi.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

‘BÜTÜN HAYALİM, DOSTUM, ARKADAŞIM KİTABIM’

Akcan, kız çocuklarının okumasının ayıp karşılandığı bir dönemde büyüdüğünü belirterek, babasının kendisini okula göndermediğini söyledi. Babasının bu nedenle ceza aldığını ancak cezayı ödedikten sonra da kararından vazgeçmediğini anlatan Leyla Akcan, “Otobüse binmek istedim. Durakta bir genç vardı, ‘Oğlum bu otobüs nereye gidiyor?’ dedim. Bana ‘Teyze daha gençsin niye okumayı yazmayı öğrenmiyorsun’ dedi. Zorlandım, üzüldüm ama gencin o cümlesiyle okuma yazmayı öğrenmek için heveslendim. Kısa bir süre önce de buraya gelerek derslere başladım. Okuma yazmayı öğrenirsem kendi kitabımı yazacağım. O zamanlarda kız çocuklarının okuması ayıptı. Babama beni okutmadığı için ceza geldi. Cezayı ödedi beni de okula göndermedi. Ben hep ev işleriyle uğraştım. Kız kardeşim polisliği kazandı fakat babam okumasına izin vermeyip evlendirdi. Kız kardeşim okuduğu için içimde bir üzüntü vardı fakat ben okuyamamışken onun okumasına da çok seviniyordum” dedi.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Gazeteci olmanın en büyük hayali olduğunu belirten Akcan, “Okusaydım, zamanında babam okula gönderseydi gazeteci olacaktım. İçimde dert kaldı. En büyük hayalimdi. Gazetelerde, televizyonlarda ismimi görmeyi isterdim. Pes etmek yok, devam” diye konuştu.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

‘GÖZÜMÜN ÖNÜNDEKİ PERDE KALKACAK’

Leyla Akcan, “Okuma yazma bilmeyen herkes gelsin öğrensin. Okumanın yaşı, ayıbı yok. Bilmediğimiz zaman bir yerlere giderken ya da hastanedeyken çok zorlanıyoruz. Çocuklarımın ödevlerine yardım edemiyordu. Eşimin gelmesini bekliyordum. Çocuklarımı okuturken çok zorlandım bu yüzden. Kadın okursa toplum gelişir. Bilgili olur. Bizim gözümüzün önünde bir perde var. Şu an kör gibiyim. Okumayı öğrenince gözümün önündeki perde kalkacak. Okumayı öğrenirsem kimsenin yardımı olmadan otobüse binebilirim. Hastaneye, çarşıya kendi başıma gidebilirim. Matematiğim hiç yok. Onu da öğrenirsem markete tek başıma gidebilirim” ifadelerini kullandı.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Binevler Sosyal Tesisi’nde öğretmen olarak görev alan Ali Kayakıran ise okuma yazma bilmeyen kadınların hayatları boyunca sıkıntı çekmelerindense kurslara gelerek bir adım atmaları gerektiğini söyledi. Kayakıran, “Leyla hanım okula gönderilmemenin acısını çok yaşamış. Israrı, hırsı beni çok ümitlendiriyor. Tahminim 15- 20 gün içerisinde okumamız düzelecek. Bir 10 gün sonra da yazmayı halletmiş olacağız. İnşallah başaracak. Hayatınız boyunca okuma yazma bilmemenin sıkıntısını yaşayacağınıza buraya gelin” dedi. (DHA)

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]




Kaynak ; Milliyet

  Alıntı ile Cevapla


Cevapla


Seçenekler Arama

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık