ForumAilem.Com - Paylasimin Yeni Adresi
  SohbetYaz



Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 27 - 09 - 2023, 21:52   #1 (permalink)
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Özgür Özel'e Sezgin Tanrıkulu'nun TSK'yla ilgili infial yaratan sözleri soruldu: Linç edecek bir şey göremiyorum




CHP'de Kılıçdaroğlu'nun koltuğuna talip olan CHP Grup Başkanı Özgür Özel'e katıldığı bir canlı yayında CHP vekili Tanrıkulu'nun "Türk Silahlı kuvvetleri, 15 köylüyü helikopterden attı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi de bunu doğruladı" sözleri soruldu. Özel, "Vaka 1982 yılında söyleniyor. AİHM bunu tescil etmiş, Türkiye tanımış ve tazminat ödemiş. Ben burada Sezgin Tanrıkulu'nu linç edecek bir şey göremiyorum" dedi. Kılıçdaroğlu ise Tanrıkulu'nun ifadelerinin kabul edilemeyeceğini söylemişti.

Cumhuriyet Halk Partisi'nde Kılıçdaroğlu'nun koltuğuna talip olan Grup Başkanı Özgür Özel, canlı yayında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Özel'e CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun günlerce konuşulan "Türk Silahlı kuvvetleri, 15 köylüyü helikopterden attı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi de bunu doğruladı" sözleri soruldu. Özel, "Vaka 1982 yılında söyleniyor. AİHM bunu tescil etmiş, Türkiye tazminat ödemiş.Ben burada Sezgin Tanrıkulu'nu linç edecek bir şey göremiyorum" ifadelerini kullandı.

TANRIKULU'NUN SÖZLERİ SORULDU
CHP'de genel başkanlığa aday olan Grup Başkanı Özgür Özel, Habertürk'te canlı yayına katılarak dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Özel'e CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun günlerce konuşulan "Türk Silahlı kuvvetleri, 15 köylüyü helikopterden attı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi de bunu doğruladı" sözleri soruldu.

"TANRIKULU'NA ŞU HAKSIZLIĞI YAPMAYALIM"
Özel şunları söyledi: "Sezgin Tanrıkulu'na şu haksızlığı yapmayalım. Tanrıkulu bir yayına bağlandı. 6,5-7 dakika konuştu. 32 saniyelik bir yerden Ömer Çelik de Tanrıkulu'na saldırdı. Maalesef parti sözcümüz de benzer tavra girdi. Ben ondan ayrıştım. Tanrıkulu bir vaka söylüyor. Vaka 1982 yılında yaşanıyor. Helikopterden köylüler atılmış, Türkiye tanımış, tazminat ödemiş. Vaka o vaka.

"TANRIKULU'NU LİNÇ EDECEK BİR ŞEY GÖREMİYORUM"
Tanrıkulu 'ben bu tip soruları TSK töhmet altında, şaibe altında kalmasın diye soruyorum' diyor. Ben burada Sezgin Tanrıkulu'nu linç edecek bir şey göremiyorum."

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?
Bu sözler nedeniyle hakkında soruşturma açılan Tanrıkulu'na partisinden de tepki gelmişti. CHP Sözcüsü Öztrak, Twitter'dan şunları yazmıştı: "Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun, milletimizin gözbebeği Türk Silahlı Kuvvetleri'ni töhmet altında bırakan ifadeleri kabul edilemez. Bu konu yetkili organlarımızda görüşülecektir."

Kılıçdaroğlu ise Tanrıkulu'nun açıklamalarıyla ilgili bir soruyu şöyle yanıtlamıştı: "Konuyla ilgili açıklamayı parti sözcümüz yaptı. TSK bizim göz bebeğimizdir."

Kaynak : Haberler
  Alıntı ile Cevapla

Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
vBulletin 3.8 Özel Mesaj Geldiğinde Özel Mesaj Kutusu Yanıp Sönsün aSpeNDos vB 3.8.x Eklentileri 0 18 - 06 - 2015 21:30
El ile ilgili Atasözleri Muhtar Atasözleri ve Anlamları 0 18 - 07 - 2014 00:22
Ev ile ilgili Atasözleri Muhtar Atasözleri ve Anlamları 0 15 - 07 - 2014 07:51
Göz ile ilgili Atasözleri Muhtar Atasözleri ve Anlamları 0 15 - 07 - 2014 07:49