ForumAilem.Com - Paylasimin Yeni Adresi
  SohbetYaz



Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 13.Şubat.2017   #1 (permalink)
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Bahreyn'in En Üst Düzey Madalyası Verildi


[DM]x5bi9jy[/DM]

Temaslarda bulunmak üzere Bahreyn'e gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bahreyn Kralı Hamad Bin İsa El Halife ile görüştü. Erdoğan'a, Bahreyn Kralı Hamad bin İsa Al Halife tarafından "Şeyh İsa bin Salman al Khalifa Madalyası" verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bahreyn Kralı Al Halife'nin baş başa ve heyetler arası görüşmelerinin ardından Sakhir Sarayı'nda, "Şeyh İsa bin Salman Al Khalifa Madalyası Tevdi Töreni" düzenlendi.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan törende, konuşmaların ardından Erdoğan'a, Al Halife tarafından madalya takdim edildi.



BAHREYN'İN EN ÜST DÜZEYDEKİ MADALYASI VERİLDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, Bahreyn'in en üst düzeydeki madalyası ile onurlandırılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, şunları kaydetti:

"Bu madalyayı hem Türkiye ve Bahreyn devletleri hem de Türk ve Bahreyn halklarının kardeşliğinin bir nişanesi olarak kabul ediyorum. Dostluk ve kardeşliğimizin baki, işbirliğimizin daim olmasını Rabbimden niyaz ediyorum. Aynı irade ve kararlılığın sizlerde de mevcut olduğunu görmekten büyük bir bahtiyarlık duyuyorum.

"MÜSLÜMANLAR BİR BİNANIN TUĞLALARI GİBİDİR"

Sevgili Peygamberimiz, bir hadisi şeriflerinde 'Müslümanlar bir binanın tuğlaları gibidir.' buyuruyor. İnşallah ortak gayretlerimizle Türkiye-Bahreyn kardeşliği güçlenmeye, farklı alanlarda kök salmaya devam edecektir. Türkiye hem iyi hem de kötü gününde Bahreyn'in yanında olmayı sürdürecektir. Bölgemizin istikrarı, huzuru ve istikbali için el birliği ve güç birliği içinde çalışacağımıza inanıyorum."

Gösterilen ilgiden dolayı teşekkürlerini ileten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tüm Bahreynli kardeşlerime en kalbi hürmetlerimi sunuyorum. Şahsıma tevcih ettiğiniz, ortak tarihimizde müstesna bir yeri olan bu madalyayı daima şerefle muhafaza edeceğiz." ifadelerini kullandı.



SAVUNMA SANAYİ, EĞİTİM VE DİPLOMASİ ALANLARINDA İŞBİRLİĞİ

Törende, daha sonra iki ülke arasında, "Umuma Mahsus Pasaport Hamilleri İçin Vize Harçlarının Karşılıklı Olarak Kaldırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası" Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Bahreyn İçişleri Bakanı Şeyh Raşit bin Abdullah Al Halife, "Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Öğretim Kurulu ile Bahreyn Krallığı Eğitim Bakanlığı Arasında Yüksek Öğretim Alanında İşbirliğine Yönelik Mutabakat Zaptı" Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile Bahreyn Milli Eğitim Bakanı Macit bin Ali Al Naimi, "Eğitim Alanında İşbirliğine Dair 2017-2019 Dönemi Uygulama Programı" Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ve Bahreyn Milli Eğitim Bakanı Macit bin Ali Al Naimi, "Savunma Sanayi İşbirliği Mutabakat Muhtırası" Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ile Bahreyn Savunma İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Yusuf bin Ahmed Al Celahme tarafından imzalandı.



Törenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Al Halife, akşam yemeğine geçişleri sırasında bir süre sohbet etti. Sohbet sırasında Al Halife, Erdoğan'a sarayın duvarında bulunan Kabe örtüsünü gösterdi.

Törende, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü İbrahim Kalın ile Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarı Hakan Fidan da yer aldı.

  Alıntı ile Cevapla

Cevapla


Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mursi'ye İdam Kararı Verildi Alya Dünyadan Haberler 0 16.Haziran.2015 16:05