SohbetYaz.Com
XP Odulleri Sistemi
XP Kazanmaya Basla!
Gunluk Giris
Her gun +50 XP
Streak Bonusu
Seri yap, bonus kazan!
Gunluk Gorevler
Gorev tamamla, XP kazan
XP Market
Unvan, rozet, boost al!
Uye ol, her gun XP kazan ve liderlik tablosuna gir!
FATagram
Hikayeler kilitli
Bu içerikler üyelere özeldir.
Kayıt ol, tüm içeriklere eriş!
Üye Ol
FA-X
Tweetler kilitli

Resimyolu SohbetYaz Loadix

Reklam Ver Netguc İnternet Hizmetleri Reklam Ver
Sevgini paylaşmak için bir neden yeterli 💗 - Yeni mesaj yok..!
Ask Mesaji Gonder
♥ Ask Mesaji Gonder
Bugun kalan mesaj hakkiniz: 0
Kayıt Ol Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol
Bizi Takip Edin

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama
Alt 19-05-26, 07:06   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Bahçeli’den ‘Terörsüz Türkiye’ için öneriler: Sonuca ulaşacak hamleler şarttır


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkgün gazetesine “Terörsüz Türkiye” hedefine yönelik değerlendirmelerde bulundu. Bahçeli, “Barış iki taraflıdır ve bölücü terör örgütü PKK’nın taahhütlerini yerine getirmesi yanında Devlet olarak atılması gerekli adımların ikmal edilmesiyle süreç tamamlanabilecektir. Artık sonuca ulaşacak hamlelerin yapılması şarttır” görüşünü dile getirdi.

Yenimodel

Yeni aşama için bir yol haritası ortaya koymak,bu doğrultuda gerekli mekanizmaları harekete geçirmek gerektiğini söyleyen Bahçeli, “Devlet ile örgüt arasındaki ilişki biçimi bir çerçeveye oturtulmadığından belli kurumlar eliyle sistematik olmayan bir kontrol ve yönlendirme süreci işlemektedir. Bu durum işlerin ortaya konulan irade paralelinde yürümemesi gibi bir sonuç ortaya çıkarmaktadır. Hızlı, etkin ve sonuç alıcı karar ve uygulamayı mümkün kılan bir model ortaya konulmalıdır” dedi.

Öcalan’a ‘sosyal statü’

“Devletin barışa ilişkin uzattığı müşfik elin gereği olarak ceza hukuku ve demokratikleşmeye dönük bazı adımların atılması, terör örgütünün silah bırakma kararlılığının fiiliyata dökülerek sonlandırılması gerekmektedir” diyen Bahçeli, “Bu noktada devlet kurumlarının bırakılan silahları alma, silah bırakmayanları da bertaraf etme kudretiyle hareket etmesi gerekmektedir. PKK’nın kurucu önderlik statüsü sona erdiğinden, Öcalan’ın sürecin yönetimine katkı vermeye devam etmesini mümkün kılacak bir mekanizma oluşturulması gereği ortaya çıkmaktadır. Adı geçenin mahkumiyet hali saklı kalmak üzere bir sosyal statüyle teçhiz edilmesi, münfesih PKK ve bileşenlerinin örgütsel faaliyetlerinin yahut silah bırakmalarının daha sağlıklı şekilde yürütülmesini mümkün kılacaktır. Bize göre Barış Süreci ve Siyasallaşma Koordinatörlüğü bu doğrultuda uygun bir statü tarifi olabilecektir” ifadelerini kullandı.

İletişim imkânı

Bahçeli, önerilerini özetle şöyle aktardı:

“Koordinatör statüsü, örgütün tasfiye süreci ile sınırlı kalacaktır. Statü içerisinde ‘siyasallaşma’ kavramıyla ifade edilen Öcalan’ın ya da herhangi bir örgüt mensubunun siyasal figürleşmesi değil siyasal karşılıklarının Türkiyelileşmesidir. Kendisine sağlanacak iletişim ve lojistik imkânlarla fesih ve silah bırakma sürecindeki örgüte bağlı gecikme, karşı duruş ve diğer aksaklıkları gidermede etkili olabilecektir. Kamuoyuna doğrudan açıklama olmasa da basın yayın kuruluşları, akademik, STK ve benzeri yapılarla temas hakkı tanınabilecektir.”

İki yeni komisyon ve koordinasyon merkezi

“Yasama ve yürütme içerisinde iki ayrı komisyon kurulabilecektir” diyen Bahçeli’nin önerileri şu şekilde: “TBMM’de kurulacak komisyon, her partiden teamüllere göre belirlenecek sayıda milletvekilinin yer alacağı bir takip komisyonu hüviyetinde olacaktır. Ayrıca Cumhurbaşkanı Yardımcısı’nın başkanlığında; Adalet, İçişleri, Milli Savunma, Aile ve Sosyal Hizmetler, Hazine ve Maliye bakanlıkları ile MİT Başkanlığı’ndan oluşan bir ‘Tasfiye ve Düzenleme Sürecini Yönlendirme ve Milli Birlik Komisyonu’ kurulacaktır. Terörsüz Türkiye sürecinin hem yürütüleceği hem de kamuoyunun bilgilendirilmesinin sağlanacağı bu yapı içerisinde ‘Terörle Mücadele Devlet Koordinasyon Merkezi’ oluşturulacaktır. Bu koordinasyon merkezinin topluma süreci anlatacak ve olası kara propagandalara karşı koyacak bir iletişim boyutu olacak, sürece dair bilginin tekelden yürütülmesi ve süreçle ilgili devlet kurumları arasındaki güçlü iş birliğinin tesis edilmesi sağlanacaktır. Barış Süreci ve Siyasallaşma Koordinatörlüğü ile devlet adına yapılacak görüşmelerin merkezi burası olacaktır.”


Kaynak ; Milliyet

  Alıntı ile Cevapla


Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık