SohbetYaz.Com
XP Odulleri Sistemi
XP Kazanmaya Basla!
Gunluk Giris
Her gun +50 XP
Streak Bonusu
Seri yap, bonus kazan!
Gunluk Gorevler
Gorev tamamla, XP kazan
XP Market
Unvan, rozet, boost al!
Uye ol, her gun XP kazan ve liderlik tablosuna gir!
FATagram
Hikayeler kilitli
Bu içerikler üyelere özeldir.
Kayıt ol, tüm içeriklere eriş!
Üye Ol
FA-X
Tweetler kilitli

Resimyolu SohbetYaz Loadix

Reklam Ver Netguc İnternet Hizmetleri Askmasalim
Sevgini paylaşmak için bir neden yeterli 💗 - Yeni mesaj yok..!
Ask Mesaji Gonder
♥ Ask Mesaji Gonder
Bugun kalan mesaj hakkiniz: 0
Kayıt Ol Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol
Bizi Takip Edin

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama
Alt 12-05-26, 11:23   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Ölüm gemisinden getirildiler! 3 Türk vatandaşı için 42 günlük karantina nasıl işleyecek?


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]HABER MERKEZİ- Sağlık Bakanlığı, uluslararası bir seyahat gemisinde bulunan son üç vatandaşın hantavirüs sonuçlarının negatif olduğunun saptandığını bildirildi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, uluslararası bir seyahat gemisinde bulunan son 3 vatandaşın ambulans uçakla Türkiye'ye getirildiği, yakın takip ve izolasyon sürecinin başlatıldığı belirtildi.

İlginizi ÇekebilirDaha önce ülkeye giriş yapan 2 kişide olduğu gibi, bu kişilerden de gerekli numunelerin alındığı kaydedilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi: "Üç vatandaşın sonuçlarının negatif olduğu saptanmış olup, önerilen süre boyunca karantinada tutulacaklardır. Sağlık Bakanlığı ekipleri tarafından klinik durumları sürekli değerlendirilmekte ve sağlık durumları yakından takip edilmektedir. Yapılan izlemelerde şu ana kadar 5 kişide herhangi bir klinik belirti veya semptoma rastlanmamıştır. Süreç, Bakanlığımız tarafından titizlikle ve yakından takip edilmektedir."

3 TÜRK VATANDAŞI İÇİN 42 GÜNLÜK KARANTİNA

CNN Türk Muhabiri Nisan Korkmaz’ın aktardığı bilgilere göre,Hantavirüsü, kemirgenlerden insanlara bulaşan bir RNA virüsü. Virüs; fare ve benzeri kemirgenlerin idrarı, dışkısı ve tükürüğüyle temas sonucu yayılıyor. Nadir durumlarda kemirgen ısırığıyla bulaşabildiği de belirtiliyor.

Yetkililer, Hanta virüsünün insandan insana bulaşmasının ise oldukça nadir görüldüğünü ifade ediyor. Gemide ortaya çıkan vakalarda da bulaşın kemirgen kaynaklı olduğu değerlendiriliyor. Sağlık ekiplerinin 42 gün boyunca sürdüreceği takip süreci devam ederken, gözler şimdi karantinadaki 3 Türk vatandaşının sağlık durumuna çevrildi.

3 vatandaş için karantina sürecinde halk sağlığı ekipleri her gün vatandaşların evlerine giderek sağlık kontrolleri yapacak. Ayrıca 10 günde bir düzenli test uygulanacak. Böylece olası bir risk yakından takip edilecek.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

DetaylarıCNN Türk Muhabiri Nisan Korkmaz şöyle aktardı;

"Öncelikle 3 Türk vatandaşı, Sağlık Bakanlığı’na ait uçakla İspanya’dan Türkiye’ye getirildi. Ardından evlerinde 42 günlük karantinaya alındılar ve karantina süreçleri başlamış oldu.

10 GÜNDE BİR TEST ZORUNLULUĞU

Peki, karantina süreci nasıl işleyecek? Halk sağlığı ekipleri bu üç kişiyi her gün evlerinde ziyaret edecek ve gerekli kontrolleri gerçekleştirecek. Aynı zamanda bu kişiler, 10 günde bir test verecek. Bu uygulama zorunlu olacak. Yani vatandaşlar hem 10 günde bir test yaptıracak hem de her gün düzenli sağlık kontrolünden geçirilecek.

HALK SAĞLIĞI EKİPLERİ HER GÜN KONTROL YAPACAK

Bu durum, koronavirüs pandemisi döneminde uygulanan takip sürecini de hatırlatıyor. O dönemde de halk sağlığı ekipleri hastaları her gün ziyaret ederek sağlık durumlarını kontrol ediyordu.

HANTA VİRÜSÜ NASIL BULAŞIYOR?

Peki, Hanta virüsü nedir? Hanta virüsü bir RNA virüsüdür ve kemirgenlerden insanlara bulaşır. Virüs; kemirgenlerin idrarı, dışkısı ve tükürüğü yoluyla yayılabiliyor. Ayrıca nadir durumlarda kemirgen ısırığıyla da bulaşabildiği belirtiliyor.

Uzmanlara göre Hanta virüsünün insandan insana bulaşma riski ise son derece düşük. Gemide görülen vakalarda da bulaş riskinin kemirgen kaynaklı olduğu ifade edilmişti. Böylece Hanta virüsünün ne olduğu ile Türk vatandaşlarının karantina sürecinin nasıl işleyeceğine dair detayları aktarmış olduk."

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal AK Parti’ye geçiyor! 'Beni Özgür Özel tehdit etti'Sigara yasağı genişliyor: İsteyen istediği yerde içemeyecek! Tiryakiye açık alanda ‘dar koridor’
Kaynak ; Milliyet

  Alıntı ile Cevapla


Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık