ForumAilem.Com - Paylasimin Yeni Adresi
  SohbetYaz



Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 16.Aralık.2015   #1 (permalink)
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Canlı Yayında Evlendiği Eşini 3 Ay Sonra Öldürdü, Müebbete Mahkum Oldu




İstanbul Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi, televizyon programında evlendiği eşini henüz 3 aylık evliyken öldüren Rıfat Günaydın'ı ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme sanığa, 'haksız tahrik' indirimi ise uygulamadı.

CANLI YAYINDA EVLENDİ

İstanbul Avcılar'da elektrik teknikerliğinden emekli olan 57 yaşındaki Rıfat Günaydın, iki kez evlenip boşandıktan sonra üçüncü kez evlenmek için televizyonda yayınlanan bir evlilik programına katıldı. Bir ay boyunca programa çıkan Rıfat Günaydın, burada 47 yaşındaki Selime Günaydın ile tanıştı ve kendisine talip oldu. İlk eşinden ayrılan üç çocuk annesi kadın, Rıfat Günaydın'ın evlilik teklifini kabul etti.

ÇOCUK YÜZÜNDEN TARTIŞTILAR

Çift, 10 Nisan'daki programda canlı yayında nikâh kıydı. Şahitlerden biri de kadının 20 yaşındaki kızı oldu. Çift, nikâhtan sonra Selime Günaydın'ın kiralık olarak oturduğu evinde yaşamaya başladı. Çift arasında, Selime Günaydın'ın 10 yaşındaki oğlunun yanlarında kalmasıyla ilgili tartışma çıktı. Yaşanan son tartışmada Rıfat Günaydın, ekmek bıçağıyla karısını altı yerinden bıçaklayıp öldürdü. Zanlı polise teslim oldu.

"MUTFAKTAN BIÇAĞI ALDIM RASTGELE SAPLADIM"

Rıfat Günaydın, savcılık ifadesinde olayı şöyle anlattı:

"Evlilik programında tanışıp evlendik. Daha sonra da onun yaşadığı kiralık eve gittim. İlk evliliğinden 10 yaşında bir çocuğu vardı. Genellikle babasında kalıyordu. Bize de geliyordu. 'Bir daha bizim yanımıza gelmesin' deyince tartıştık. Mutfaktan aldığım bıçağı rastgele sapladım."

'HAKSIZ TAHRİK' İSTEDİ, MAHKEME İNANMADI

Sanık, haksız tahrik nedeniyle cezada indirim istedi. Ancak bugün hükmü açıklayan Bakırköy 4.Ağır Ceza Mahkemesi, sanığı ağırlaştırılımış müebbet hapis ile cezalandırdı.

Kadın cinayetlerinde, "haksız tahrik" ve "iyi hal" gibi nedenlerle son dönemde katillere yapılan ceza indirimleri tepki çekiyordu. Özgecan Aslan cinayetinde üç sanığa da en ağır cezanın verilmesi ise kadın hakları örgütleri tarafından alkışlanmıştı. Aslan ailesinin avukatı Efkan Bolaç da "Bu ceza örnek olur diye düşünüyoruz" demişti.
  Alıntı ile Cevapla

Cevapla


Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yüzünüzün daha gergin ve canlı görünmesi için harika bir öneri… Sare Cilt Bakımı 0 12.Eylül.2015 16:34
Beşiktaş Vodafone Arena Stadı (Canlı) aSpeNDos Beşiktaş 0 26.Haziran.2015 17:44