SohbetYaz.Com
XP Odulleri Sistemi
XP Kazanmaya Basla!
Gunluk Giris
Her gun +50 XP
Streak Bonusu
Seri yap, bonus kazan!
Gunluk Gorevler
Gorev tamamla, XP kazan
XP Market
Unvan, rozet, boost al!
Uye ol, her gun XP kazan ve liderlik tablosuna gir!
FATagram
Hikayeler kilitli
Bu içerikler üyelere özeldir.
Kayıt ol, tüm içeriklere eriş!
Üye Ol
FA-X
Tweetler kilitli

Resimyolu SohbetYaz Loadix

Reklam Ver Netguc İnternet Hizmetleri Reklam Ver
Sevgini paylaşmak için bir neden yeterli 💗 - Yeni mesaj yok..!
Ask Mesaji Gonder
♥ Ask Mesaji Gonder
Bugun kalan mesaj hakkiniz: 0
Kayıt Ol Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol
Bizi Takip Edin

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama
Alt 18-03-26, 10:53   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Bebekte 'agu'ya dijital engel


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]EVRİN GÜVENDİK - TBMM İnsan Hakları Komisyonu Çocuk Hakları Alt Komisyonu’nun “Dijital Mecralarda Çocukları Bekleyen Tehdit ve Riskler Raporu”, dijital bağımlılığın, ses telleri ve ağız kaslarının kullanılmasının öğrenildiği bebeklerin “agu” döneminden itibaren yol açtığı olumsuzlukları gözler önüne serdi. Raporda, dijital medya kullanım yaşının düşmesiyle çocuklarda sürekli ekranlara maruz kalmanın ve dijital bağımlılığın arttığına işaret edildi.Konuşamama ve dil gelişiminin gecikmesi gibi sebeplerle çocuk kliniklerine başvuruların arttığı belirtilen raporda, bunda ekranlara yönelik dijital bağımlılığın rolü olduğu vurgulandı.

İLK İKİ YAŞ KRİTİK

Raporda, “Özellikle ilk iki yaşta ekranlara maruz kalmanın dil bozukluklarıyla ilişkili olduğu tespit edilmiştir. Ayrıca son yıllarda ebeveynlerin dijital araç kullanım sıklığı ve internette geçirilen uzun süreler, ilk bebeklik döneminde çocukların ebeveynleriyle iletişim kuramamasına sebep olmaktadır. Bu durum konuşma ve iletişim becerilerinin ebeveynler tarafından karşılanamamasına, çocuğun dil öğrenme fırsatlarının azalmasına neden olmaktadır” denildi.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

BEDENSEL SAĞLIĞI DA BOZUYOR

Dijital bağımlılığın çocukların fiziksel gelişimlerini de aksattığı vurgulanan raporda karşılaşılan problemler, “Göz hastalıkları, boyun kaslarında ağrı ve sertleşme, beden duruşunda bozukluk, elde uyuşukluk, halsizlik, çocukların motor gelişimiyle ilgili problemler, obezite, solunum ve dolaşım sistemi problemleri” şeklinde sıralandı.

OBEZİTEYE NEDEN OLUYOR

Raporda, ortaokul çağındaki çocuklarda dijital oyun oynama süresi arttıkça fiziksel aktivitenin azalmasının obeziteye kapı araladığı belirtildi. Dijital dünyanın reklamlar aracılığıyla çocukları zararlı gıda tüketimine yönlendirmesinin de obeziteyle mücadelede engellerden biri olduğunun ifade edildiği raporda şöyle denildi: “Çocukların dijital araçlarla ve internetle hareketsiz bir yaşama mahkûm edilmeleri, onların tercihine bırakılmayacak kadar önemli!”

Grok’a cinsel istismar davası‘Şimdiki gençler savunmasız'
Kaynak ; Milliyet

  Alıntı ile Cevapla


Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık